Gulbis Monpeljē ATP turnīru sāk ar vietējā talanta Alīsa pārspēšanu
Citi sporta veidi
2016. gada 2. februāris, 21:40

Gulbis Monpeljē ATP turnīru sāk ar vietējā talanta Alīsa pārspēšanu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Francijā notiekošā Monpeljē "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja mājinieku talantu Kentēnu Alīsu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to Gulbis pārtraucis trīs zaudējumu sēriju, bet nākamajā spēlē jau trešdien sacentīsies ar citu mājinieku Rišāru Gaskē, kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru.

Kaut centrālajā kortā notiekošā mača ievadā dominēja servētāji, nedaudz pārliecinošāk darbojās Alīss, ko viņš arī pierādīja septītajā geimā, kad tika pie pirmajām trim breikbumbām, kuras gan latvietis atspēlēja. Lielākās problēmas Gulbim sagādāja precīza serve, un pēc pirmajiem četriem savas serves geimiem viņš bija precīzi sitis vien 44% pirmo servju.

Tomēr desmitajā geimā Gulbim izdevās lauzt seta gaitu - vispirms viņš pie pretinieka serves uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, bet pēc tam arī ieguva divas breikbumbas, kas reizē bija arī setbumbas, otro no tām realizējot.

Otrajā setā jau Gulbis pilnībā dominēja mačā - otrajā geimā latvietis lauza pretinieka servi un arī turpinājumā spēlēja pārliecinošāk, nepilnu 70 minūšu laikā novedot maču līdz drošai uzvarai.

Par panākumu Gulbis nodrošinājis 20 ATP ranga punktus.

Alīss vien janvāra otrajā pusē notikušajā Austrālijas atklātajā čempionātā guva savu pirmo uzvaru ATP pamatturnīros, kad pirmajā kārtā ar 6-4, 6-7 (4:7), 6-4, 7-5 pieveica horvātu Ivanu Dodigu. Pēc tam otrajā kārtā viņš ar 1-6, 2-6, 6-7 (3:7) piekāpās ATP ranga līderim Novākam Džokovičam no Serbijas, kurš vēlāk arī triumfēja visā turnīrā.

Pirms tam Alīss šogad bija piedalījās divos "Challenger" sērijas turnīros, abos apstājoties ceturtdaļfinālā.

Šobrīd 19 gadus vecais Alīss ATP rangā ieņem 171.vietu, kas ir augstākā līdzšinējā karjerā.

Tikmēr Gulbis pēc ļoti neveiksmīgas iepriekšējās sezonas, kurā pamatturnīros tika vien pie 11 uzvarām, šo sezonu arī sācis ne pārāk veiksmīgi. Vispirms latvietis startēja "ATP World Tour 250'' sērijas turnīros Brisbenā un Sidnejā, kur neizdevās iekļūt pamatturnīrā, bet pēc tam sev allaž neveiksmīgajā Austrālijas atklātajā čempionātā piecu setu trillerī piekāpās francūzim Žeremī Šardī. Gulbis patlaban ATP rangā atrodams 82.pozīcijā un pirms šī turnīra bija zaudējis trijos mačos pēc kārtas, bet tagad guvis pirmo uzvaru pamatturnīros.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar mājinieku Rišāru Gaskē, kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru un no pirmās kārtas bija atbrīvots. Pērn tieši Gaskē triumfēja šajā turnīrā.

Paredzams, ka šis mačs trešdien sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika.

Gulbim līdz pat martam ATP ranga punkti nav jāaizstāv, bet Monpeljē turnīrā viņš piedalās pirmoreiz karjerā. Tiesa, Francija Gulbim parasti ir sekmīga un tur viņš guvis divus no saviem sešiem karjeras ATP turnīriem.

LETA / Foto: EPA/LETA