Porziņģa komandai jau sestais zaudējums septiņās spēlēs
Kristaps šajā spēlē guva 10 punktus.
Basketbols
2016. gada 3. februāris, 07:12

Porziņģa komandai jau sestais zaudējums septiņās spēlēs

Jauns.lv

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda otrdien savā laukumā ar 89:97 (22:21, 25:24, 18:25, 24:27) atzina Bostonas "Celtics" pārākumu, piedzīvojot sesto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abas komandas savā starpā šosezon tikās trešo reizi. "Celtics" decembrī uzvarēja savā laukumā ar 100:91, savukārt janvāra vidū "Knicks" mājās revanšējās ar 120:114.

Ceturto spēli pēc kārtas savainojuma dēļ "Knicks" nevarēja palīdzēt komandas sākumsastāva saspēles vadītājs spānis Hosē Kalderons, kura vietā laukumā devās Lengstons Galovejs.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, trāpot četrus no deviņiem divpunktu metieniem un realizējot divus soda metienus, kā ari izpildīja divus nesekmīgus tālmetienus. Latviešu basketbolists izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas, saņēma trīs piezīmes, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra vienu bumbu un bloķēja vienu metienu.

"Knicks" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Ārons Alflalo, 17 punkti un 13 izcīnītas bumbas pie groziem Robina Lopesa kontā, komandas līderis Karmelo Entonijs atzīmējās ar 16 punktiem un 14 savāktām atlēkušajām bumbām, bet 13 sameta Saša Vujačičs.

"Celtics" rindās 20 punktus guva Aizeja Tomass, kura rēķinā arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet Tailers Zellers izcēlās ar 16 punktiem un 10 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Knicks" maču iesāka ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, tikmēr "Celtics" nespēja trāpīt savus metienus, līdz ar to pēc nospēlētām divarpus minūtēm viesu komanda pieprasīja pirmo pārtraukumu šajā mačā. Bostonas komandai tas nāca par labu, jo turpinājumā "Celtics" uzreiz atspēlējās. Tikmēr Porziņģi no spēles pirmajām minūtēm pretinieki rūpīgi uzmanīja, sedzot latvieti cieši klāt. Pirmās ceturtdaļas vidū Entonijs saņēma otro piezīmi, tāpēc piesardzības nolūkos viņu nomainīja. Porziņģis pirmos punktus guva ar soda metieniem, izvirzot "Knicks" vadībā ar 16:15. Divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Porziņģi nomainīja Kevins Serafins. Mājinieki uz brīdi bija panākuši piecu punktu pārsvaru, taču "Celtics" atkal atspēlējās. Pirmās ceturtdaļas beigās Serafins ar precīzu pustālo metienu atguva "Knicks" komandai vadību ar 22:21.

Otrās ceturtdaļas ievadā "Celtics" guva astoņu punktus pēc kārtas. "Knicks" pieprasīja pārtraukumu, pēc kura laukumā atgriezās trīs sākumsastāva spēlētāji - Entonijs, Lopess un Galovejs. "Knicks" veica 9:2 izrāvienu un atguva vadības grožus ar 32:31. Porziņģis laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas vidū un uzreiz pirmajā uzbrukumā latvietis izcēlās ar precīzu pustālo metienu. Turpinājumā viņš saņēma otro piezīmi uzbrukumā, cenšoties triekt atlekušo bumbu grozā no augšas pāri pretinieku spēlētājam. Pusotru minūti līdz pirmā puslaika beigām Porziņģi nomainīja. Tuvojoties pārtraukumam, iniciatīvu uzņēmās Entonijs. Ar viņa aktivitāti un precīzajiem soda metieniem "Knicks" saglabāja vadības grožus dodoties puslaika pārtraukumā - 47:45.

Porziņģis otrā puslaika ievadā netrāpīja trīspunktu metienu, taču turpinājumā izcīnīja atlēkušo bumbu pie pretinieku groza un realizēja pustālo metienu. Savukārt "Knicks" vāji spēlēja aizsardzībā, tamdēļ ar nelielu pārsvaru "Celtics" turēja vadības grožus. Ņujorkas komanda uz brīdi nokļuva iedzinējos ar sešiem punktiem, taču pēc sekmīgiem soda metieniem un Entonija precīzā tālmetiena rezultāta starpību ātri izdevās atspēlēt. Porziņģi trešās ceturtdaļas vidū nomainīja. Turpinājumā "Celtics" atkal ieguva dažu punktu pārsvaru. Porziņģis atgriezās laukumā divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām, taču ceturksni "Knicks" noslēdza ar sev nelabvēlīgu rezultātu 65:70.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Celtics" veica atrāvienu un pārsvaru palielināja līdz 11 punktiem. Sekoja minūtes pārtraukums no "Knicks" komandas puses, pēc kura Porziņģi nomainīja Lopess. Ņujorkas vienība centās atspēlēties. Rezultatīvi spēlēja pieredzējušais Vujačičs, kurš ar trim sekmīgiem soda metieniem uz brīdi samazināja rezultāta starpību līdz pieciem punktiem. Turpinājumā laukumā atgriezās "Knicks" sākumsastāva spēlētāji, izņemot Porziņģi, kura vietā spēlēja Lenss Tomass. Porziņģis laukumā atgriezās trīs minūtes pirms mača pamatlaika beigām, kad "Knicks" bija iedzinējos ar desmit punktiem. Pavisam drīz latvietis guva četrus punktus, tomēr atlikušajā laikā Ņujorkas komandai neizdevās atspēlēties, galā piedzīvojot zaudējumu ar 89:97.

Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 51 spēlē atkāpusies uz 11.pozīciju Austrumu konferencē, savukārt "Celtics" ar 28 panākumiem 50 mačos atrodas piektajā vietā.

"Knicks" noslēgusi trīs mājas spēļu sēriju un nākamo maču aizvadīs izbraukumā pret Detroitas "Pistons". Pēc tam "Knicks" atgriezīsies Ņujorkā, kur piektdien un svētdien attiecīgi uzņems Memfisas "Grizzlies" un Denveras "Nuggets".


LETA/Foto: Reuters