Maskavas CSKA hokejisti otro gadu pēc kārtas nodrošina sev uzvaru KHL regulārajā čempionātā
Maskavas CSKA regulārajā sezonā bija pārliecinoši spēcīgākā komanda KHL, vai tas saglabāsies arī Gagarina kausa izcīņā.
Hokejs
2016. gada 3. februāris, 19:52

Maskavas CSKA hokejisti otro gadu pēc kārtas nodrošina sev uzvaru KHL regulārajā čempionātā

Jauns.lv

Maskavas CSKA vienība trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg", tādējādi otro gadu pēc kārtas nodrošinot sev uzvaru regulārajā sezonā un izcīnot Viktora Tihonova vārdā nosaukto Kontinenta kausu.

CSKA pēc trešdienas panākuma 57 spēlēs iekrājusi 127 punktus, kas ir pietiekami, lai triumfētu regulārajā čempionātā. Tuvākā sekotāja Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda tikpat mačos tikusi pie 116 punktiem un CSKA vairs nevar panākt, jo abiem klubiem atlicis aizvadīt trīs dueļus, kuros var nopelnīt, lielākais, deviņus punktus.

Trešdienas duelī rezultātu atklāja "Metallurg" hokejists Jevgēņijs Timkins, taču turpinājumā trīs vārtus sameta CSKA hokejisti, izceļoties Denisam Deņisovam, Stefānam da Kostam un Aleksandram Radulovam, kurš ripu jau tukšos vārtos trāpīja septiņas sekundes līdz pamatlaika beigām. CSKA izcīnīja 12.uzvaru pēc kārtas.

Kā zināms, CSKA pērn arī priekšlaicīgi kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, 60 mačos iekrājot 139 punktus, kas bija jauns KHL rekords. Pērn komanda izcīnīja 49 uzvaras, savukārt šosezon tās kontā ir par sešiem panākumiem mazāk.

Tāpat pērn CSKA kluba kopējā vārtu attiecība bija pārsniegusi simt vārtus (193 gūti vārti un 87 zaudēti). Līdz tam vēl nevienai čempionāta komandai regulāro turnīru nebija izdevies noslēgt ar vismaz +100 vārtu attiecību. Šogad Maskavas vienībai vēl ir teorētiskas iespējas šo panākumu atkārtot - šobrīd tās kontā 160 gūti un 79 zaudēti vārti. Tiesa, CSKA atlikušajās spēlēs jāgūst ļoti pārliecinošas uzvaras.

CSKA pērn Gagarina kausa izcīņā spēja aizkļūt līdz Rietumu konferences finālam, taču tajā sīvā cīņā ar 3-4 zaudēja Sanktpēterburgas SKA, kas vēlāk izcīnīja arī kausu.

Austrumu konferencē labākā komanda ar 103 punktiem ir Omskas "Avangard".

Jau ziņots, ka Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" otrdien, piecas spēles pirms regulārā čempionāta finiša, zaudēja izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Rietumu konferencē rīdzinieki ieņem 12.vietu ar 68 punktiem, taču augstāk par devīto pozīciju vairs nevar tikt, jo no astotajā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliek par 17 punktiem.

LETA/Foto: Vida Press