Jāņa Strēlnieka 16 punkti palīdz uzveikt zvaigžņoto "Barcelona"
Bambergas komanda savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 74:70 (13:17, 22:15, 18:18, 21:20).
Basketbols
2016. gada 4. februāris, 23:01

Jāņa Strēlnieka 16 punkti palīdz uzveikt zvaigžņoto "Barcelona"

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 16 punktus, bet viņa pārstāvētā Vācijas čempionvienība Bambergas "Brose Baskets" ULEB Eirolīgas otrā posma jeb "Top 16" sestās kārtas cīņā uzveica Spānijas vicečempioni Barselonas "Lassa".

Par pagājušā gada Latvijas labāko basketbolistu atzītais Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 27 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes un divi izprovocēti pārkāpumi, kas kopā deva 15 efektivitātes punktus.

Zīmīgi, ka 13 no 16 punktiem latvietis sameta mača otrajā puslaikā, kad Bambergas vienība veica izšķirošo izrāvienu.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija tieši Strēlnieks, bet 15 punktus iemeta viņa komandas biedrs Dariuss Millers. Tikmēr "Lassa" vienībā ar 19 punktiem izcēlās Džastins Dolmens.

Mača sākumā neliels pārsvars piederēja viesiem, kuri pirmo ceturksni noslēdza ar 17:13 savā labā. Otrajā spēles ceturtdaļā "Lassa" iekrāja sešu punktu pārsvaru, taču mājinieki atspēlējās un pirmo puslaiku noslēdza ar trīs punktu pārsvaru (35:32).

Trešajā spēles ceturksnī "Brose Baskets" vienība iekrāja jau deviņu punktu pārsvaru (50:41), tomēr Barselonas basketbolisti atspēlējās un ceturkšņa nogalē pietuvojās līdz trīs punktu atstatumam (53:50). Vēl vairāk mājinieku pārsvaru sadeldēt Spānijas vienība nespēja, un uzvaru ar 74:70 svinēja "Brose Baskets" basketbolisti.

F apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrām uzvarām piecās spēlēs ir Latvijā labi zināmā lietuviešu speciālista Rima Kurtinaiša trenētā Maskavas apgabala "Himki", kam ar trim panākumiem seko cits Krievijas klubs Maskavas CSKA, pašreizējā ULEB Eirolīgas čempione Madrides "Real" un vēl viena Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa", ko pārstāv latvietis Dāvis Bertāns. Trīs uzvaras sešās spēlēs ir "Brose Baskets", bet divus panākumus piecos mačos guvusi pērnās sezonas ULEB Eirolīgas vicečempione Pireju "Olympiacos" no Grieķijas. Tikpat uzvaras sešās spēlēs ir "Lassa" kontā, bet vienu panākumu piecos dueļos guvusi latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempione Kauņas "Žalgiris".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA