Bijušais "Ferrari" boss par Šūmaheru: "Man ir jaunumi, un diemžēl tie nav labi"
Luka di Montedzemolo savos izteikumos par leģendāro autobraucēju bija nekonkrēts, tomēr nekādas pozitīvas ievirzes nebija jūtamas.
Sporta zvaigznes
2016. gada 5. februāris, 09:55

Bijušais "Ferrari" boss par Šūmaheru: "Man ir jaunumi, un diemžēl tie nav labi"

Jauns.lv

Septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis "nav labs", trešdien atzinis bijušais "Ferrari" vienības prezidents Luka di Montedzemolo.

Pašlaik 47 gadus vecais Šūmahers pirms vairāk nekā diviem gadiem, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Turpinājumā viņš ilgstoši atradās mākslīgi radītā komā, atmostoties pēc 189 dienām. Šobrīd Šūmahers ārstēšanos turpina mājās, tomēr publiski kopš negadījuma viņš joprojām nav redzēts, turklāt par viņa veselības stāvokli tiek sniegta ļoti skopa informācija.

"Man ir jaunumi, un diemžēl tie nav labi," žurnālistiem izteicās di Montedzemolo, tomēr plašākos komentāros neieslīga. "Dzīve ir dīvaina. Viņš bija fantastisks braucējs, kurš karjerā piedzīvoja tikai vienu incidentu - 1999.gadā ar "Ferrari".

Pagājušā gada oktobrī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents un ciešs Šūmahera ģimenes draugs Žans Tods bija izteicies, ka F-1 titulētākais pilots "joprojām cīnās".

Pēdējais oficiālais paziņojums no Šūmahera ģimenes izskanēja 2014.gada septembrī, kad tika pavēstīts, ka bijušo sportistu sagaida "garš un grūts ceļš".

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfēja F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfējis 91 reizi.

LETA/Foto: AFP/LETA