Ostapenko un Marcinkēvča palīdz Latvijai saglabāt vietu Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā
Aļona Ostapenko Federāciju kausā trijos vienspēļu mačos uzvarēja tikai vienā, bet tas bija izšķirošais.
Citi sporta veidi
2016. gada 5. februāris, 15:38

Ostapenko un Marcinkēvča palīdz Latvijai saglabāt vietu Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā

Jauns.lv

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Dianā Marcinkēviča piektdien Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra dubultspēļu mačā uzveica Ungāriju, tādējādi nodrošinot Latvijai uzvaru un saglabājot vietu pirmajā grupā.

Duelī ar 2-1 pārāka bija Latvijas komandu. Gan Latvijas, gan Ungārijas izlases sacensības iesāka ar zaudējumiem Bulgārijai un Beļģijai, tāpēc beļģietes palika apakšgrupas pēdējā vietā un viņām būs jācīnās par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā.

Izšķirošajā duelī vispirms Diāna Marcinkēviča piektdien ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās 18 gadus vecajai Annai Bondarai. Marcinkēvičai, kura WTA rangā atrodas 496.pozīcijā, šis bija jau trešais vienspēļu zaudējums turnīrā, savukārt Bondara pasaules rangā ieņem 371.vietu.

Vēlāk cīņā starp abu komandu pirmajiem numuriem WTA ranga 86.vietā esošā Aļona Ostapenko ar 6-3, 6-2 droši apspēlēja Rēku Lucu Jāni, kura pašlaik pasaules rangā ieņem 234. pozīciju.

Savukārt dubultspēlē Latvijas tenisistes ar 7-6 (7:2), 6-3 uzveica Jāni un Dalmu Gālfi.

Ungārijai turnīrā nepalīdzēja valsts pirmā rakete Tīmea Baboša, kura WTA rangā atrodama 51.vietā.

Zīmīgi, ka Latvijas dāmu izlase Ungāriju nebija spējusi pieveikt jau kopš 1993.gada, piedzīvojot zaudējumus piecos dueļos pēc kārtas.

Latvijas izlasē iekļautas arī 18 gadus vecās Dārta Elizabete Emuliņa un Anna Ozerova, bet komandas kapteine kārtējo reizi ir Daiga Juška.

Sacensības līdz sestdienai risināsies Izraēlas kūrortpilsētā Eliatā.

Apakšgrupas uzvarētājas cīnīsies par kvalificēšanos "play-off" mačiem, lai iekļūtu otrajā pasaules grupā, bet apakšgrupas pastarītes pārspēlēs cīnīsies par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Astoņpadsmit gadus vecā Ostapenko ir viena no talantīgākajām jaunajām tenisistēm pasaulē. Pērn viņa pirmoreiz sasniedza WTA turnīra finālu, bet pašlaik jau stabili ir WTA ranga pirmajā simtā. 22 gadu vecajai Marcinkēvičai pagājušo sezonu izjauca trauma, kuras dēļ viņa pēc Federāciju kausa kortā pilnvērtīgi atgriezās vien jūnija beigās. Turpinājumā tenisiste ar augstiem rezultātiem neizcēlās, pietuvojoties izkrišanai pat no ranga piektā simta.

Emuliņa Latvijas izlasē iekļauta jau trešo gadu, bet WTA rangā viņa līdz šim nav spējusi iekļūt. Savukārt Ozerovai gaidāma debija Latvijas pieaugušo izlasē.

Zīmīgi, ka Eliata šo turnīru uzņēmusi arī 2011. un 2013.gadā.

Vēsturē labāko sasniegumu Federāciju kausā Latvijas izlase guva 1993.gadā, kad startēja pasaules grupā starp 16 labākajām pasaules izlasēm. Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā Latvija atgriezās 2013.gadā un pēdējos divos gados ar grūtībām, bet spējusi tajā saglabāt vietu.

2015.gadā Latviju sacensībās arī pārstāvēja Ostapenko, kura tobrīd WTA rangā vēl bija tikai trešajā simtā, Marcinkēviča, kura tobrīd cīnījās ar traumu, kā arī Emuliņa. Latvijas tenisistes piekāpās visās trijās apakšgrupas cīņās, bet izšķirošajā duelī par vietas saglabāšanu zonā ar 2-1 uzveica Austriju.

LETA/Foto: Vida Press