Tomass tiek līdzi Martinam! Brāļiem Dukuriem dalīta uzvara Eiropas čempionātā
Martins un Tomass Dukuri uzrādīja identisku laiku, tomēr Pasaules kausa posmā piekāpās Dienvidkorejas braucējam Sungbinam Junam, tomēr Eiropas čempionātā izcīnīja uzvaru.
Citi sporta veidi
2016. gada 5. februāris, 16:43

Tomass tiek līdzi Martinam! Brāļiem Dukuriem dalīta uzvara Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Latvijas skeletona braucēji Martins un Tomass Dukuri piektdien, uzrādot identisku laiku, triumfēja Sanktmoricā, Šveicē, notikušajā Eiropas čempionātā.

Šī gada Eiropas meistarsacīkstes vienlaikus bija arī Pasaules kausa izcīņas sezonas septītais posms. Lai arī pēc pirmā brauciena brāļi Dukuri ieņēma pirmās divas vietas, vienu no otra šķirot tikai vienai sekundes simtdaļai, divu braucienu summā ātrākais bija Dienvidkorejas pārstāvis Juns Sunbins, kurš uzrādīja rezultātu divas minūtes un 18,26 sekundes.

Abi brāļi dienvidkorejietim zaudēja 0,07 sekundes, taču Eiropas čempionāta ieskaitē bija labākie, uzrādot identisku laiku. Bronzu Eiropas čempionātā izcīnīja krievs Ņikita Tregubovs, kurš no brāļiem atpalika par 0,52 sekundēm.

Martinam šis ir septītais tituls Eiropas čempionātā, kamēr Tomass pirmo reizi vēsturē izcīnīja zelta godalgas.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem pēc septiņiem posmiem M.Dukurs ticis pie 1560 punktiem. Uzvarot šajā posmā, latvietis būtu priekšlaicīgi garantējis triumfu Pasaules kausa kopvērtējumā. Tomēr nu šī uzvara jāatliek uz nākamo posmu.

Otrais pašlaik ar 1365 punktiem ir Sunbins, bet T.Dukuram ir vēl par 17 punktiem mazāk.

M.Dukurs pirms tam bija uzvarējis visos sešos šosezon aizvadītajos posmos. Pirmie trīs risinājās Vācijas trasēs Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigsē, ceturtais un piektais tika aizvadīts ASV trasēs Leikpleisidā un Pārksitijā, bet sestais posms notika olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā.

Tikmēr T.Dukurs Leikpleisidā šosezon pirmoreiz kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu, bet Vistlerā viņš izcīnīja sudrabu.

Pēc pirmajiem trim posmiem otrais bija olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, tomēr viņš uz Ziemeļameriku neaizbrauca.

Jau vēstīts, Latvijas skeletona braucēja Lelde Priedulēna ieņem astoto vietu pēc Eiropas čempionāta pirmā brauciena sievietēm.

Līdere pēc pirmā brauciena ir Žaklīna Lelinga no Vācijas, kura distanci veica minūtē un 11,46 sekundēs. Aiz viņas atrodas cita vāciete, Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Tīna Hermana, kura savai tautietei zaudē 0,06 sekundes, bet trešo vietu ieņem pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Janīne Floka no Austrijas, kura atpaliek vēl par 0,03 sekundēm.

Priedulēna pēc Pasaules kausa izcīņas sezonas septītā posma pirmā brauciena ieņem desmito vietu, Lelingai zaudējot 0,75 sekundes, taču Eiropas čempionāta vērtējumā viņa ir astotajā vietā, jo virs viņas atrodas arī divas amerikānietes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 1302 punktiem atrodas Hermana, kura uzvarējusi četros no sešiem šīs sezonas posmiem. Viņai ar 1148 punktiem seko Lelinga. Savukārt trešā ar 1122 punktiem ir Džeina Šanela no Kanādas.

Kā zināms, Priedulēna, kura sezonu bija sākusi ļoti veiksmīgi, nedevās uz Ziemeļameriku un pašlaik ar 552 punktiem kopvērtējumā ieņem 14.pozīciju. Tiesa, IBSF rangā, kas nosaka starta vietas Pasaules kausa sacensībām, latviete ar 882 punktiem pagaidām ir devītā.

Kā ziņots, pirms šīs sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet šajā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā, turklāt 11.decembrī Kēnigsē trasē bija tikai 0,04 sekunžu attālumā no karjeras pirmā goda pjedestāla, izcīnot ceturto vietu. Latviete neaizbrauca uz Ziemeļamerikas posmiem, bet janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā.

Otrais brauciens dāmām sāksies plkst.16.45 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Jau nākamajā nedēļā Īglsā sāksies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā, bet sezona noslēgsies ar februāra beigās gaidāmo Pasaules kausa devīto posmu.

Pasaules labākais skeletonists M.Dukurs kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju jau sešas sezonas pēc kārtas. Pagājušajā sezonā viņš uzvarēja sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, bet pārējās divas reizes palika otrais. Tāpat viņš trešo reizi karjerā triumfēja pasaules čempionātā.

Jau ziņots, ka M.Dukuru decembrī apbalvoja kā 2015.gada Latvijas labāko sportistu. Viņš šo balvu saņēma trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi kopumā.

Tikmēr T.Dukurs pērnajā sezonā pirmajos trijos posmos bija otrais aiz sava jaunākā brāļa, bet atlikušajos piecos posmos tikai reizi tika pirmajā trijniekā. Tomēr Pasaules kausa kopvērtējumā viņš trešo reizi pēc kārtas guva otro vietu.

LETA/Foto: Romualds Vambuts, bobslejs.lv