Kamaniņu braucējam Kivleniekam 12.vieta Pasaules kausa posmā Sočos
Inārs Kivlenieks sekmīgi aizvadīja otro braucienu un izcīnīja 12. vietu.
Citi sporta veidi
2016. gada 7. februāris, 11:21

Kamaniņu braucējam Kivleniekam 12.vieta Pasaules kausa posmā Sočos

Jauns.lv

Latvijas vīru kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks sestdien izcīnīja 12.vietu olimpiskajā trasē Sočos notiekošajā Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pirmā brauciena Kivlenieks bija tikai 18.vietā, bet otrajā uzrādīja astoto labāko rezultātu, pakāpjoties augstāk.

Tikmēr vēl vienam latvietim Rikam Kristenam Rozītim bija diametrāli pretējas sekmes - pēc pirmā brauciena viņš bija atrodams 12.vietā, tomēr otrajā uzrādīja 22.rezultātu starp 25 sportistiem, kas summā lika atkāpties uz 18.pozīciju.

Sacensībās droši uzvarēja titulētais vācietis Fēlikss Lohs, par 0,432 sekundēm apsteidzot austrieti Volfgangu Kindlu, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai piektais. Lohs guva sesto uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja itālis Dominiks Fišnallers, kurš Loham zaudēja 0,464 sekundes.

Kivlenieks divu braucienu summā uzvarētājam piekāpās par 1,068 sekundēm, bet Rozītis - 1,474 sekundēm.

Plkst.12.30 pēc Latvijas laika sāksies komandu stafetes sacensības, kurās, visticamāk, piedalīsies Elīza Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Andris un Juris Šici. Kā zināms, stafetē Latvija pašlaik atrodas Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā.

Sacensības tiešraidē iespējams vērot kanālā "Best4Sport".

Jau ziņots, ka sestdien dāmu un divnieku sacensībās tika piedzīvoti vairāki kritieni. Dāmām Cauce ieguva sesto vietu, Ulla Zirne ieņēma 17.vietu, bet uzvaru izcīnīja mājiniece Tatjana Ivanova. Kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja titulētā vāciete Tatjana Hifnere, bet otrajā braucienā krita arī viņas tautiete Dajana Eitbergere, kura pēc pirmā brauciena bija otrajā pozīcijā.

Savukārt divnieku sacensībās brāļi Šici piedzīvoja kritienu otrajā braucienā un ieņēma 13.vietu 13 finišējušo sportistu konkurencē. Savukārt otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš piedzīvoja kritienu jau pirmajā braucienā, otro braucienu nemaz neveicot.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Kēnigsē trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Vēl Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Pēc Soču posma Pasaules kausa kalendārā vēl gaidāmi divi posmi, kas risināsies Altenbergā un Vinterbergā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas