Porziņģis panāk "Knicks" atspēlēšanos, bet līdz uzvarai tomēr par īsu. VIDEO
Porziņģis ar 21 punktu tomēr neglāba "Knicks" no vēl viena zaudējuma.
Basketbols
2016. gada 7. februāris, 22:38

Porziņģis panāk "Knicks" atspēlēšanos, bet līdz uzvarai tomēr par īsu. VIDEO

Jauns.lv

Kristaps Porziņģis svētdien izcēlās ar 21 punktu un 13 atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda cieta jau devīto zaudējumu pēdējos desmit mačos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā cīņā "Knicks" savā laukumā ar 96:101 (20:31, 29:29, 30:17, 17:24) piekāpās Denveras "Nuggets" spēlētājiem.

Vēl neilgi pirms puslaika beigām "Knicks" bija iedzinējos ar 38:57, bet līdz puslaika beigām deficīts tika samazināts līdz 49:60, savukārt otrā puslaika ievadā, lielā mērā pateicoties tieši sekmīgam Porziņģa sniegumam, Ņujorkas komanda drīz vien jau bija priekšā ar 71:68. Mača izskaņa bija saspringta, tomēr Karmelo Entonija tālmetiens, kas varēja izraut neizšķirtu, lidoja grozam garām. Līdz ar to "Knicks" zaudēja piekto spēli pēc kārtas.

Savā sezonas 53. spēlē Porziņģis pie "double-double" ticis 18.reizi. Kādreizējā "Knicks" zvaigzne Patriks Jūings savā debijas sezonā tika pie 17 "double-double" 50 mačos.

"Knicks" ar 23 panākumiem 54 spēlēs saglabā 11.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Kaut astotajā vietā esošajai Detroitas "Pistons" komandai ir tikai par četrām uzvarām vairāk, tā aizvadījusi arī par divām spēlēm mazāk.

Savukārt "Nuggets" vienība ar 20 uzvarām ir Rietumu konferences 11.pozīcijā.

Turpinājumā "Knicks" otrdien gaidāma spēle ar Vašingtonas "Wizards", kas Austrumu konferences kopvērtējumā ir pozīciju virs Ņujorkas komandas, bet tad sāksies desmit dienu pārtraukums, kas saistīts ar Visu zvaigžņu spēli.

Kā zināms, šīs sezonas debitants augstākajā basketbola līgā Porziņģis bija viens no kandidātiem, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Tomēr līdzjutēju balsojumā latvietim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai to paveiktu. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā.

Tiesa, Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu. Porziņģis iekļauts Starptautiskajā komandā, kas divas dienas pirms NBA Visu zvaigžņu spēles tiksies ar ASV komandu.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās pagājušās vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Kristapa Porziņģa labākās epizodes - video:


LETA/Foto: Reuters