Kūlenam bijis līgums par Latvijas hokeja izlases vadīšanu, Lipmans to ignorējis
Kūlens: "Biju saplānojis grafiku, LHF man atsūtīja lidmašīnas biļetes, bet divas dienas pirms izlidošanas atcēla rezervāciju."
Hokejs
2016. gada 8. februāris, 11:12

Kūlenam bijis līgums par Latvijas hokeja izlases vadīšanu, Lipmans to ignorējis

Jauns.lv

Kanādiešu speciālists Toms Kūlens jau 26.janvārī parakstījis līgumu par Latvijas izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanu, taču Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans šo vienošanos nav ņēmis vērā, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Lipmans atklāja, ka pašmāju speciālists Leonīds Beresņevs atgriezīsies pie Latvijas valstsvienības stūres, bet vienošanās ar viņu tiks noslēgta pirmdien. Pirms tam medijos izskanēja dažādas versijas, kurš varētu kļūt par izlases galveno treneri, turklāt plaši tika locīts arī 62 gadus vecā Kūlena vārds, kurš pirms tam šajā komandā bija viens no asistentiem.

Kā laikrakstam "Diena" norādījis Kūlens, 26.janvārī viņš ir parakstījis oficiālu dokumentu par Latvijas izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanu. Pirms tam savu parakstu uz LHF apzīmogotā dokumenta bija uzlicis Lipmans. Līguma noteikumi esot bijuši skaidri formulēti. Maijā pasaules čempionātā Maskavā izvairoties no izkrišanas uz zemāku divīziju, ar Kūlenu automātiski tiktu pagarinātas līgumsaistības par Latvijas izlases vadīšanu arī septembrī gaidāmajā pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Ja tiktu izcīnīta ceļazīme uz 2018.gada ziemas olimpiskajām spēlēm, Kūlens turpinātu vadīt valstsvienību vēl vienu gadu.

"Pa telefonu jau biju saņēmis apsveikumus no LHF valdes locekļiem, treneriem un administrācijas darbiniekiem," atklāja Kūlens. "Saplānoju braucienu uz Latviju un atprasījos no darba devējiem, jo patlaban strādāju par skolotāju. Līdzīga situācija bija pirms gada, kad es pieņēmu darba piedāvājumu būt par palīgu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres". Jau decembrī man bija jālido uz Latviju. Biju saplānojis grafiku, LHF man atsūtīja lidmašīnas biļetes, bet divas dienas pirms izlidošanas atcēla rezervāciju. Pirms nedēļas es atkal biju saplānojis braucienu uz Latviju, un atkal lidojums tika atcelts."

Pats Lipmans laikrakstam gan esot norādījis, ka Kūlens pieprasījis pilnīgi neciešamus līguma nosacījumus - vēlējies līgumu uz četriem gadiem par 500 000 eiro. Kūlens šo informāciju pilnībā noliedz. Parakstītajā līgumā skaidri esot bijis ierakstīts, ka par darbu pavasara ciklā, gatavojot un vadot Latvijas izlasi pasaules čempionātā, kanādietis saņemšot 35 000 eiro. Ja darbs turpināsies pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, Kūlenam tiks vēl pie 25 000 eiro.

Kā zināms, Latvijas izlase bez galvenā trenera ir jau kopš pagājušā gada jūnija, kad no šī amata pēc neveiksmīga pasaules čempionāta tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis.

Tikmēr janvārī par galvenā trenera palīgu tika apstiprināts Viktors Ignatjevs, bet šo amatu turpinās pildīt arī Kārlis Zirnis.

Pērn pasaules čempionātā Latvija par mata tiesu saglabāja vietu starp planētas spēcīgākajām izlasēm. Lipmans atklāja, ka Krievijā gaidāmās šī gada meistarsacīkstes komandai būs grūtākās, kopš Latvija sacenšas elites divīzijā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA