Šabala līdz sezonas beigām pievienojies Čehijas augstākās līgas klubam "Pribram"
Šabala līdz 30.jūnijam "Pribram" komandai būs izīrēts no slavenā Beļģijas kluba "Club Brugge", ar kuru Latvijas uzbrucējam ir spēkā līgums līdz 2018.gadam.
Futbols
2016. gada 8. februāris, 13:20

Šabala līdz sezonas beigām pievienojies Čehijas augstākās līgas klubam "Pribram"

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala līdz sezonas beigām oficiāli pievienojies Čehijas augstākās līgas klubam "Pribram", informē komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 21 gadu vecais Šabala līdz 30.jūnijam "Pribram" komandai būs izīrēts no slavenā Beļģijas kluba "Club Brugge", ar kuru Latvijas uzbrucējam ir spēkā līgums līdz 2018.gadam.

Šīs sezonas pirmajā pusē Šabala pārstāvēja Polijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas vienību Legņicas "Miedzi", kuras rindās guva trīs vārtus.

Kā zināms, 2014.gada sākumā Šabala ar "Club Brugge" panāca vienošanos uz četriem gadiem. Pēc līguma noslēgšanas viņš palika Latvijā, pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās tā gada jūnijā. Uzbrucējs nespēja izkarot vietu sastāvā, tāpēc tika izīrēts Kipras augstākās līgas komandai Famagustas "Anorthosis".

Šabala "Anorthosis" komandas sastāvā aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums ar Kipras klubu tika lauzts.

Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet pēc tam viņš uz īres tiesībām pievienojās Čehijas komandai Jablonecas "Baumit", kuras rindās guva divus vārtus.

Tagad Latvijas uzbrucējs atgriezīsies Čehijas čempionātā, kas pēc ziemas pārtraukuma atsāksies jau piektdien.

Pašlaik Čehijas čempionātā "Pribram" ar 20 punktiem 16 spēlēs ieņem devīto vietu. Tā par punktu apsteidz 11.pozīcijā esošo Prāgas "Dukla" komandu, kuras sastāvā spēlē Latvijas izlases aizsargs Kaspars Gorkšs.

Tāpat Čehijas komandā Olomoucas "Sigma" karjeru turpinās Latvijas izlases aizsargs Renārs Rode. Viņa komanda ar 15 punktiem 16 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 15.vietu kopvērtējumā.

Latvijas izlasē Šabala līdz šim aizvadījis 22 spēles, kurās izcēlies ar astoņiem precīziem raidījumiem. Tieši viņš valstsvienības pēdējās spēlēs visregulārāk spējis gūt vārtus.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA