Basketbols
2016. gada 8. februāris, 16:17

„VEF Rīga” ārsts Jānis Petronis no dzīves aizgājis labprātīgi?

Jauns.lv

Mīklainos apstākļos svētdien, 7. februārī, miris Latvijas čempionvienības basketbolā „VEF Rīga” ārsts un fiziskās sagatavotības treneris Jānis Petronis. Neoficiāla informācija liecina, ka Petroņa mirstīgās atliekas izvilktas no Neretas upes. Vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas.

„VEF Rīga” direktore Laila Spaliņa Kasjauns par Petroņa nāvi teica: „Tas ir ļoti personīgs jautājums, kuru komentēt var tikai ģimene. Turklāt manā rīcībā arī nav pilnīga informācija”. Atvadīšanās no aizgājēja notiks svētdien, 14. februārī.

Jāņa paziņu acīm nav palicis nepamanīts fakts, ka Petronis pēdējā laikā bija nokrities svarā un juties ļoti nomākts. Izskanējušas runas, ka viņš no dzīves varētu būt aizgājis labprātīgi.

Informācija par Petroņa nāvi sakrīt ar faktu, ka 7. februārī no upes Neretā policija izvilkusi kāda 1987. gadā dzimuša vīrieša līķi. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa Kasjauns.lv pastāstīja, ka Neretas pagastā uzietajam vīrieša līķim vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas un par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Patiesie notikušā apstākļi gan joprojām ir neskaidri. Vadoties pēc dažu vietējo iedzīvotāju teiktā, Jānis neesot bijis ielūzis vai noslīcis, bet gan atrasts miris uz ledus, zem tilta, aptuveni 3 metrus no krasta. Nomaļajā Dienvidsusējas upes krastā, netālu no Neretas katoļu baznīcas un notikuma vietas aculiecinieki uzgājuši arī Jāņa "Citroen" markas automašīnu ar "VEF Rīga" logo, kura patlaban aizgādāta uz vietējo policijas iecirkni.

„Šajā bēdu un sāpju brīdī esam kopā ar Jāņa Petroņa ģimeni un draugiem, Jāni mūžībā aizvadot. Jānis vienmēr paliks mūsu atmiņā kā izcils profesionālis, sirsnīgs kolēģis un labs draugs. Jāņa talants un zināšanas medicīnā, perfekcionisms katrā lietā, ko viņš paveica, nesavtīgie padomi katram, kurš tos jautāja, aizrautība it visā, ko viņš darīja, un dzīvesprieks ir lietas, ar ko mēs viņu atcerēsimies.

Šajos teju divos “vefiņā” pavadītajos gados Jānis klubā bija īpašs cilvēks  ar lielu lomu VEF kopīgi sasniegtajos panākumos. Jāni, mēs Tevi mīlējām un Tu vienmēr paliksi mūsu sirdīs,” liecina ieraksts „VEF Rīgas” mājaslapā.

28 gadu vecais Petronis „VEF Rīga” kolektīvā sāka strādāt 2014. gada vasarā, noslēdzot ilgtermiņa sadarbības līgumu. Jau pirmajā sezonā viņš palīdzēja klubam atgūt Latvijas čempionu titulu. Iepriekš Petronis strādāja Valmieras basketbola klubā, bet 2013. gadā viņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei iegūt sudraba medaļas Eiropas čempionātā. Pēc tam viņš divus gadus strādāja ar U-18 valstsvienību, rūpējoties par spēlētāju veselību un funkcionālā stāvokļa uzlabošanu.

Ieguvis fizioterapeita grādu Rīgas Stradiņa universitātē, Petronis turpināja studijas Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē, lai iegūtu ārsta grādu. Paralēli tam regulāri pilnveidojis kvalifikāciju, stažējoties dažādās klīnikās Spānijā, Portugālē un Lietuvā, kā arī apmeklējot specializētos kursus.

Kasjauns.lv izsaka dziļāko līdzjūtību Jāņa tuviniekiem, draugiem un visiem cilvēkiem, kuriem bijusi kāda saistība ar šo pozitīvisma pilno cilvēku.


Kasjauns.lv/Foto: vefriga.com