Katara izvirzījusi mērķi rīkot Vasaras olimpiskās spēles
Katarai ir vīzija un mērķis organizēt Vasaras olimpiskās spēles.
Citi sporta veidi
2016. gada 8. februāris, 19:36

Katara izvirzījusi mērķi rīkot Vasaras olimpiskās spēles

Jauns.lv

Katarai ir vīzija un mērķis organizēt Vasaras olimpiskās spēles, un nākotnē tā plāno izvirzīt savu kandidatūru, pirmdien paziņoja šīs valsts Olimpiskā komiteja.

Tiek plānots, ka savu kandidatūru Katara varētu virzīt 2028.gada olimpiskajām spēlēm, kad valstī būs izveidota atbilstoša infrastruktūra.

Katarā ceļ būves priekš 2019.gada pasaules čempionāta vieglatlētikā, 2022.gada Pasaules kausa futbolā un 2023.gada pasaules čempionāta peldēšanā, kuras pēc tam varētu izmantot arī olimpiskajās spēlēs.

"Vīzija un mērķis ir kādu dienu rīkot olimpiskās spēles," norādīja Kataras Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Tani al Kuvari.

Pagājušā gada laikā Katara uzņēmusi pasaules čempionātu handbolā un arī pasaules čempionātu vieglatlētikā paraolimpiešiem.

"Visas nepieciešamās būves būs gatavas, it sevišķi pēc 2022.gada, kad gatavība būs aptuveni par 99%," uzskata al Kuvari. "Tāpēc ceram kādu dienu rīkot olimpiskās spēles. Kāpēc ne 2028.gadā?"

Katarā izveidota vairāku miljardu programma, kas paredzēta būvēm priekš 2022.gada Pasaules kausa izcīņas futbolā, tostarp metro valsts galvaspilsētā Dohā.

Doha bija pieteikusies rīkot 2020.gada Vasaras olimpiskās spēles, taču netika līdz finālbalsojumam, kurā uzvarēja Japānas pilsēta Tokija.

Katara starptautiski tiek kritizēta par iespējamo korupciju cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Pasaules kausu futbolā, kā arī par strādnieku tiesībām šajā valstī.

Kā zināms, 2022.gada Pasaules kausa izcīņa futbolā Katarā notiks no 21.novembra līdz 18.decembrim, nevis, kā ierasts, vasarā, kad valstī priekš sportistiem ir pārmērīgi liels karstums.

LETA/Foto: AFP/LETA