Iztērēti miljoni un daudz cerību. Aprit trīs gadi kopš Mihaēla Šūmahera negadījuma
Par Mihaēla Šūmahera atlabšanu nekādas jaunas informācijas pagaidām nav, tomēr fanu miljoni visā pasaulē turpina cerēt.
Sporta zvaigznes
2016. gada 29. decembris, 14:28

Iztērēti miljoni un daudz cerību. Aprit trīs gadi kopš Mihaēla Šūmahera negadījuma

Jauns.lv

Apritējuši tieši trīs gadi kopš traģiskā slēpošanas negadījuma, par kuru runāja visa pasaule. 2013. gada 29. decembrī septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers ar savu dēlu Miku devās slēpot Francijas Alpu kūrortā Meribelā, kad notika neparedzamais. Visu laiku slavenākais autobraucējs, traucoties lielā ātrumā, krita un atsita galvu pret akmeni. Neglāba arī ķivere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājuši jau trīs gadi, bet joprojām ir daudz nezināmā. Pēc britu žurnālistu aprēķiniem, autosporta leģendas ārstēšanā kopš atgriešanās mājās iztērēti jau 15,4 miljoni eiro, tomēr par viņa veselības stāvokli joprojām ir ļoti daudz jautājumu. Septiņkārtējais pasaules čempions uz pusgadu tika turēts pat mākslīgajā komā. Atgriežoties un turpinot ārstēšanu savās mājās Šveices pilsētā Ženēvā, ik nedēļa rehabilitācijas izmaksā aptuveni 135 tūkstošus eiro.

Šūmaheru ģimenes mājās Ženēva par septiņkārtējā pasaules čempiona veselību rūpējas 15 cilvēki komanda, kurā ietilpst ļoti profesionāli fizioterapeiti un medmāsas.

Autosporta leģendas īpašumu vērtība pirms negadījuma tika pielīdzināta 590 miljoniem eiro, tomēr skaidras naudas līdzekļu trūkums sportista sievu Korīnu pamudinājis pārdot gan privāto lidmašīnu, gan atpūtas māju Norvēģijā.

Kā pastāstīja Mihaēla Šūmahera kādreizējais komandas biedrs Džonijs Herberts, viņam šobrīd ir gan labas, gan sliktas dienas. Tomēr fanu miljoni visā pasaulē nezaudē cerības vēl kādu dienu savu elku ieraudzīt ārpus mājām.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

gallery icon
8

Tuvinieki un fani lūdz par Mihaela Šūmahera atmošanos no komas

gallery icon
13

Kā paziņojusi Mihaēla Šūmahera menedžere Sabīne Kēma, nekāda informācija par autosportista veselības stāvokli vairs netiks sniegta, lai neradītu lieku ažiotāžu un spekulācijas. “Mihaēla veselība nav publiski apspriežama informācija, un tā tas paliks. Mēs tā arī turpināsim.”

Kasjauns.lv/Foto: Reuters/Scanpix/LETA