Pludmales volejbolistam Mārtiņam Pļaviņam izlaidums. FOTO
Izlaidumā Mārtiņu Pļaviņu sveica sieva Liene un jaunākā ģimenes atvasīte Eva. „Vecākā meita Keita tai laikā izvēlējās doties uz deju nodarbībām,” pasmaida Pļaviņš.
Sporta zvaigznes
2016. gada 9. februāris, 07:19

Pludmales volejbolistam Mārtiņam Pļaviņam izlaidums. FOTO

Jauns.lv

Pludmales volejbolists un 2012. gada vasaras olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāts Mārtiņš Pļaviņš ticis pie bakalaura grāda.

5. februārī pludmales volejbolistam bija svētku diena, kas noslēdzās ar kopīgām ģimenes vakariņām. Studējot Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA), viņš ticis pie bakalaura grāda sporta zinātnē un divām kvalifikācijām – pludmales volejbola vecākais treneris un vadītājs sporta jomā.

Portālam kasjauns.lv sportists atklāj, ka ceļš līdz diplomam nav bijis viegls. „Studijas ilgst četrus gadus, bet man diploma iegūšana ievilkās uz sešarpus gadiem, jo paralēli studijām aktīvi nodevos sportam. Bija gan mācību parādi, gan negulētas naktis, tos kārtojot. Varu pateikt paldies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas mācībspēkiem, kas bija pret mani saprotoši un deva iespēju savus parādus nokārtot kopā ar citu kursu studentiem,” priecīgā balsī teic Pļaviņš un piebilst: „Liels paldies sievai Lienei, viņa mani saprot un atbalsta it visā, ko es daru. Bez ģimenes atbalsta pie diploma diez vai būtu ticis.”

Viņš uzsver, ka par nākotni ir jādomā jau tagad. „Labi apzinos, ka visu mūžu nespēlēšu pludmales volejbolu, un negribu nākotni balstīt uz to, vai sportā būs sasniegumi vai ne. Sports ir tikai viens virziens manā dzīvē, bet jau tagad ir jādomā par izglītību un darbu nākotnē. Kaut kāds rezerves plāns ir vajadzīgs. Tāpēc jau laikus sāku domāt par to, ko darīšu pēc pludmales volejbolista karjeras beigām,” nākotnes plānus ieskicē sportists. Pļaviņš atklāj, ka ar šo diplomu nesamierināsies un šogad septembrī gatavs turpināt mācības LSPA maģistrantūrā.

Pļaviņš jau šonedēļ dosies uz Irānu, kur kopā ar kolēģi Haraldu Regžu sāks Pasaules kausa sezonu pludmales volejbolā. Pēc tam brauks uz Brazīliju, kur gatavosies kvalifikācijai Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm.


Kasjauns.lv/Foto: no LSPA publicitātes materiāliem (Ilze Āķe-Vīksne)