Anete Jēkabsone-Žogota Eirolīgas mačā iemet 7 no 7 tālmetieniem
Anete Jēkabsone-Žogota pirms valstsvienību spēļu pauzes, kurā Latvijas spēkosies ar Slovēniju un Lietuvu, ir sasniegusi lielisku sportisko formu
Basketbols
2016. gada 11. februāris, 00:04

Anete Jēkabsone-Žogota Eirolīgas mačā iemet 7 no 7 tālmetieniem

Jauns.lv

Pēdējo trīs gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien FIBA Eirolīgas pirmā posma noslēdzošajā mačā pamanījās iemest septiņus no septiņiem tālmetieniem, palīdzot viņas pārstāvētajai Krievijas komandai Kurskas "Dinamo" ar 72:66 (17:20, 20:20, 23:13, 12:13) izbraukumā pārspēt citas latvietes Kristīnes Vītolas pārstāvēto Spānijas klubu Salamankas "Perfumerias Avenida".

Jēkabsone-Žogote šajā mačā laukumā pavadīja 33 minūtes un 20 sekundes, gūdama 25 punktus.

Latvijas basketboliste iemeta visus septiņus tālmetienus un četrus no četriem soda metieniem, taču viņa netrāpīja abus divpunktniekus. Vēl Jēkabsones-Žogotas rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Tikmēr Vītola šim mačam bija pieteikta, bet laukumā nedevās.

Pirmo puslaiku ar trīs punktu pārsvaru (40:37) noslēdza "Perfumerias Avenida", taču otrajā puslaikā Kurskas klubs pārņēma vadību un sasniedza arī desmit punktu pārsvaru. Tomēr mača izskaņā Salamankas klubs atgrieza intrigu, bet mājinieču cerības uz uzvaru likvidēja tieši Jēkabsone-Žogotoa, kura pēdējā minūtē iemeta četrus no četriem soda metieniem.

Kā zināms, Kurskas komandas galvenais treneris ir Latvijas speciālists Gundars Vētra, bet viņam palīdz latvieši Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis.

Ar 14 spēlēs izcīnītām desmit uzvarām Kurskas klubs ierindojās otrajā vietā A apakšgrupā, atpaliekot vien no Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce", kas pamanījās tikt pie 12 panākumiem. Tikmēr "Perfumerias Avenida" guva četras uzvaras un palika septītajā pozīcijā, izslēgšanas spēlēs neiekļūstot, kā arī nekvalificējoties Eirokausa ceturtdaļfinālam.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā sākotnēji piedalījās 16 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās raudzi zemākā FIBA Eirokausa turnīra ceturtdaļfinālā. Savukārt Eirolīgas finālčetrinieka sacensības plānotas no 15. līdz 17.aprīlim.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA