7 produkti, ko nekādā ziņā nevajag ēst pēc treniņa
Ar sviedriem no ķermeņa izvadās sāls, taču nedari kļūdu, aizvietojot to ar kārdinošām, bet kalorijām bagātajām uzkodām.
Fitness
2016. gada 11. februāris, 08:41

7 produkti, ko nekādā ziņā nevajag ēst pēc treniņa

Jauns.lv

Ja vēlies iegūt slaidāku un skaistāku ķermeni, ar sportošanu vien būs par maz – tev arī jāraugās, lai uzturs būtu sabalansēts un veselīgs. Tāpēc Epyk.com atgādina par septiņiem ēdieniem, kurus nekādā gadījumā nevajadzētu lietot pēc treniņa.

1. Jebkāda veida sāļās uzkodas: sāļie riekstiņi, popkorns, krekeri un tamlīdzīgi

Nebrīnies, ja pēc kārtīga treniņa tev prasās ko sāļu. Līdz ar ūdeni no ķermeņa izsvīdušas dažādas vielas, tai skaitā arī sāls. Tā vietā, lai ķertos pie sāļajiem našķiem (kam parasti ir liels kaloriju skaits), labāk ieturi veselīgu maltīti vai arī pamielojies ar banānu vai žāvētiem augļiem.

2. Saldumi un atspirdzinošie dzērieni

Ja ar sportu ceri atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, kāpēc lai tu ēstu cukurotus produktos ar augstu kaloriju saturu? Viena no negatīvajām parādībām saistībā ar cukuru – tas palēnina vielmaiņu, un tādā veidā tu savu sapņu augumu neiegūsi vēl ilgi.

3. Taukaini ēdieni un našķi, piemēram, frī kartupeļi, čipsi, burgeri, hotdogi un pica

Pašsaprotami, vai ne? Tomēr daudzi cilvēki pēc treniņa grēko tieši ar šiem produktiem. Neaizmirsti, ka tavs mērķis ir samazināt tauku procentu ķermenī, nevis pavairot to. Turklāt ilgtermiņā šādas pārtikas lietošana noved pie paaugstināta holesterīna līmeņa un sirds slimību riska.

4. Svaigi dārzeņi

Protams, ka veselīgā uzturā jāietilpst gana lielam daudzumam svaigu augļu un dārzeņu. Taču treniņā tavs ķermenis izlieto daudz enerģijas un sadedzina lielu kaloriju skaitu, un dārzeņi vien nepalīdzēs iegūt visus nepieciešamos vitamīnus, barības vielas un minerālus. Ja pēc nodarbības vēlies ēst dārzeņus, papildus būs vajadzīgs vēl kāds šķiedrvielu un olbaltumvielu avots.

5. Piena šokolāde

Zināms, ka tā ir kalorijām bagāta, taču šokolādes ēšanai ir arī daži ieguvumi. Zinātniski pierādīts, ka, ēsta ar apdomu, piena un tumšā šokolāde uzlabo atmiņu un palielina koncentrēšanās spēju. Turklāt tumšajā šokolādē ir antioksidanti, ka samazina vēža risku. Taču saldummīlēm jāatceras, ka našķoties ir labāk pirms treniņa, jo tad tu varēsi nodedzināt uzņemtās kalorijas.

6. Konditorejas izstrādājumi

Jā, konditorejas izstrādājumi uz ilgu laiku novērsīs izsalkumu. Taču tā nav labākā izvēle uzreiz pēc treniņa. Lai arī konditorejas izstrādājumi ir bagātīgs ogļhidrātu avots, tie nespēs ķermenim dot visas nepieciešamās uzturvielas. Labāk izvēlies pilngraudu maizi vai žāvētus augļus.

7. Enerģijas batoniņi

Musli batoniņi ir rādīti tāpēc, lai sniegtu enerģijas lādiņu pirms treniņa. Diemžēl daudz cilvēki par to neaizdomājas un ēd batoniņus pēc nodarbības. Taču tajos ir daudz cukura, kas palēnina vielmaiņu un stimulē tauku veidošanos. Turklāt tie dod papildus enerģiju, kuras dēļ tev naktī būs grūti aizmigt, ja treniņš bijis vakarā.

Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock