Mūsu titulētākajam futbola klubam "Skonto" aizliedz spēlēt Latvijas čempionātā
"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija varētu palikt bez komandas, kura spēlē virslīgā.
Futbols
2016. gada 11. februāris, 17:45

Mūsu titulētākajam futbola klubam "Skonto" aizliedz spēlēt Latvijas čempionātā

Jauns.lv

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija ceturtdien noraidījusi titulētā pašmāju kluba Rīgas "Skonto" apelāciju par lēmumu tam nepiešķirt licenci dalībai šī gada Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā, kas nozīmē, ka komanda šajā turnīrā nestartēs, informē LFF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, janvāra beigās LFF Klubu licencēšanas komisija nepiešķīra "Skonto" A licenci dalībai virslīgā, jo šis klubs nav izpildījis vairākus noteikumu punktus. Starp tiem ir atbilstoša stadiona un treniņbāzu neesamība un parādsaistības ar darbiniekiem.

Kā teikts LFF paziņojumā, Apelāciju komisija nolēmusi "pilnībā noraidīt "Skonto" 5.februāra apelācijas sūdzību par Klubu licencēšanas komisijas 29.janvāra lēmumu, ar kuru nolemts nepiešķirt "Skonto" licenci dalībai Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā".

"Skonto" kluba valdes locekle Dace Grīnberga iepriekšējā nedēļā sarunā ar aģentūru LETA pauda cerību, ka ar spēlētājiem parādsaistības ir nokārtotas, turklāt esot panākta vienošanās ar stadiona un treniņbāzes īpašniekiem.

Tiesa, Grīnberga, kura savulaik bija "Skonto" ilggadējā īpašnieka Gunta Indriksona pārstāve, bet nesen iecelta futbola kluba valdē, atteicās nosaukt, kur būtu vienības nākamās sezonas treniņbāze un stadions.

Tikmēr licenci ieguvusi "Rīgas futbola skola" (RFS), kas kļuva par tās pretendenti pēc tam, kad LFF klubu licencēšanas komisija nolēma "Skonto" komandai nepiešķirt licenci. Lēmums piešķirts licenci RFS vienībai pieņemts vienbalsīgi.

Līdz ar to 2016.gada virslīgas čempionātā startēs "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Riga", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS.

Līdz ar to virslīgā šogad debitēs uzreiz divas komandas - "Riga" un RFS.

RFS pērn otrajā līgā ieguva trešo vietu, bet otrās vietas ieguvēja "Valmiera Glass" FK/BSS atteicās no iespējas startēt šī gada virslīgas čempionātā.

Kā zināms, "Skonto" jau vairākus gadus bija ievērojamas problēmas ar parādiem, kas regulāri raisīja grūtības iegūt licenci dalībai virslīgā. Piemēram, 2014.gadā "Skonto" un Daugavpils "Daugava" komandas pēc apelāciju izskatīšanas tika licencētas vien dienu pirms "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta sezonas sākuma, bet 2015.gadā, kaut tas notika laicīgāk, arī "Skonto" licenci ieguva vien pēc apelācijas iesniegšanas.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda praktiski visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā jau četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA