Brāļiem Šiciem līdz pjedestālam Altenbergā pietrūkst 0,284 sekundes
Latvijas kamaniņu divnieks brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu Altenbergas trasē.
Citi sporta veidi
2016. gada 13. februāris, 12:28

Brāļiem Šiciem līdz pjedestālam Altenbergā pietrūkst 0,284 sekundes

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu divnieks brāļi Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja piekto vietu Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā, kas vienlaicīgi ir arī Pasaules kausa posms.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt Pasaules kausa ieskaitē Šici sestdien ieguva sesto pozīciju.

Pēc pirmā brauciena Šici Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas vērtējumā bija ceturtie, pirmajā piegājienā trasi veicot 41,791 sekundē. Savukārt otrajā braucienā latvieši finišu sasniedza nedaudz vēlāk (41,964 sekundēs), kas lika nokrist par pāris vietām divu braucienu summā.

Par Eiropas čempioniem un Pasaules kausa posma uzvarētājiem kļuva vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, no kuriem Šici divu braucienu summā atpalika par 0,865 sekundēm.

Otro vietu sestdien ieguva vēl viena Vācijas ekipāža Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri tautiešiem piekāpās par 0,379 sekundēm. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers, no kuriem Šici atpalika par 0,284 sekundēm.

Tikmēr abas pārējās Latvijas ekipāžas uzrādīja krietni pieticīgākus rezultātus. 22.vietā finišēja Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kuri Eiropas čempionāta ieskaitē bija 20.pozīcijā, bet Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža pēc pirmajā braucienā pieļautās kļūdas bija pēdējie starp 23 finišu sasniegušajiem divniekiem. Kontinenta meistarsacīkšu vērtējumā viņi ierindojās divas pozīcijas augstāk.

Jau vēstīts, ka Putins un Matuzels Nāciju kausa sacensībās piektdien ieņēma devīto vietu 15 ekipāžu konkurencē, tiekot pie iespējas startēt Pasaules kausa posmā. Savukārt Šici un Gudramovičs/Kalniņš pamatsacensībām kvalificējās automātiski.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem līderi ar 952 punktiem ir vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kamēr Šici ar 484 punktiem ieņem sesto pozīciju. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš iekrājuši 376 punktus un atrodas 11.vietā, bet 23.pozīcijā ar107 punktiem ir Latvijas jaunā ekipāža ar Putinu un Matuzelu ierindā.

Savukārt plkst.12.40 norisināsies pirmais brauciens vīriem, bet otrais brauciens sāksies plkst.14.15.

Sacensībās kungiem Latviju pārstāvēs Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš. Dārznieks un Mauriņš piektdien Nāciju kausa sacensībās izcīnīja attiecīgi sesto un 13.vietu, kas viņiem ļauj piedalīties pamatsacensībās, bet Rozītis un Kivlenieks tām kvalificējušies automātiski.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc septiņos posmos aizvadītām desmit sacensībām vācietis Fēlikss Lohs ticis pie 790 punktiem, kas tuvāko sekotāju Volfgangu Kindlu no Austrijas ļauj apsteigt jau par 105 punktiem. Savukārt trešais ar 545 punktiem ir amerikānis Kriss Mezdzers.

Tikmēr Kivlenieks ar 276 punktiem saglabājis 13.pozīciju. Vēl Rozītis ar 166 punktiem ieņem 20.vietu, Artūrs Dārznieks ar četriem ieskaitītiem rezultātiem ticis pie 101 punkta, kas ļauj atrasties 28.pozīcijā, bet sezonu neveiksmīgi aizvadošais Kristaps Mauriņš rezultātu guvis piecās sacensībās un ar 91 punktu atrodams 30.vietā.

Svētdien uz starta izies dāmas, kā arī norisināsies sacensības komandu stafetē. Sacensībās dāmām Latviju pārstāvēs Elīza Cauce un Kendija Aparjode, bet Ulla Zirne pamatsacensībām nekvalificējās.

Kā zināms, aizpagājušajā nedēļā Kēnigsē trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Vēl Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Savukārt pagājušajā nedēļā Pasaules kausa posmā Sočos Cauce bija sestā, bet Zirne ieņēma 17.vietu, vīriem Kivlenieks ieguva 12.vietu, bet Rozītis palika 18.pozīcijā. Divnieku sacensībās brāļi Šici piedzīvoja kritienu otrajā braucienā un ieņēma 13.vietu 13 finišējušo sportistu konkurencē. Savukārt otra Latvijas ekipāža Gudramovičs un Kalniņš piedzīvoja kritienu jau pirmajā braucienā, otro braucienu nemaz neveicot. Komandu stafetē kritienu piedzīvoja Cauce, tāpēc Latvija palika bez rezultāta.

Pasaules kausa kalendārā atlikuši vairs divi posmi, jo pēc Altenbergas sacensības vēl notiks Vinterbergas trasē, turpat Vācijā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA