foto: Publicitātes foto
Rīgā tiksies dambretes lielmeistares: Latviešu daudzkārtējo pasaules čempioni izaicina jauna censone no Polijas
Latviete Zoja Golubeva (pa kreisi) pasaules čempiones titulu dambretē kopumā izcīnījusi sešpadsmit reizes. Viņas pretiniece Natālija Sadovska (pa labi) ir izcīnijusi čempiones titulu Pasaules čempiones titulmačā 2016. gadā
Citi sporta veidi
2018. gada 19. novembris, 14:52

Rīgā tiksies dambretes lielmeistares: Latviešu daudzkārtējo pasaules čempioni izaicina jauna censone no Polijas

Jauns.lv

No 19.  līdz 30. novembrim Rīgā pirmo reizi notiks Pasaules čempiones titulmačs starptautiskajā simtlauciņu dambretē. Mačā tiksies vairākkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva (Latvija) un 2016. gada pasaules čempione Natalia Sadovska (Polija). Šāda mēroga notikums dambretes sportā Latvijā notiek pirmo reizi un tas  ir liels gods. 

Titulmačā par 2018. gada čempiones titulu cīnīsies latviete Zoja Golubeva un poliete Natālija Sadovska. Zoja Golubeva (dzim. 1967.gadā) ir viena no augstāk vērtētākajām dambretes spēlētājām pasaulē.

Rīgā tiekas pasaules dambretes lielmeistares

No 19.  līdz 30. novembrim Rīgā pirmo reizi notiks Pasaules čempiones titulmačs starptautiskajā simtlauciņu dambretē. Mačā tiksies vairākkārtējā pasaules čempione ...

gallery icon
10

Pēc 2017. gada pasaules čempionāta, Golubeva Pasaules čempiones titulu ir izcīnījusi sešpadsmit reizes. Vērā ņemamus rezultātus līdz šim ir sniegusi arī viņas pretiniece, dambretes lielmeistare Natālija Sadovska (dzim. 1991. gadā).

Sadovska ir izcīnijusi čempiones titulu Pasaules čempiones titulmačā 2016. gadā un otro vietu pirmajā pasaules čempionātā sievietēm Turku dambretē.  

Pasaules čempiones titulmačs norisināsies pēc Pasaules Dambretes federācijas (FMJD) noteikumiem. 

Pirmās vietas ieguvēja saņems 10 000 eiro balvu, savukārt, otrās vietas ieguvēja iegūs 7 000 eiro lielu naudas balvu. Mača norises gaitai būs iespējams vērot klātienē viesnīcā “Kempinski”, Aspazijas bulvārī 22.

Galvenie atbalstītāji ir Dambretes attīstības biedrība, mediju aģentūras “Initiative Latvia” un “Marvelous”, kā arī viesnīca “Grand Hotel Kempinski”.  

Iespēja būt valstij, kurā tiek aizvadīti pasaules mēroga mači, liecina, ka dambretes sportam arī pie mums izdodas strauji attīstīties un ka Latvija var pretendēt uz nozīmīgu lomu arī turpmāk.