foto: REUTERS/SCANPIX
Girgensonam un "Sabres" jau piektā uzvara pēc kārtas
Zemgus Girgensons cīnās "Sabres" vārtu priekšā.
Hokejs
2018. gada 18. novembris, 12:24

Girgensonam un "Sabres" jau piektā uzvara pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta ietvaros izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" izbraukumā ar 3:2 (1:2, 0:0, 2:0) apspēlēja vienu no vadošajām Rietumu konferences komandām Minesotas "Wild".

Lai arī "Wild" jau spēles pirmajās astoņās minūtēs bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru, kad ar precīziem metieniem izcēlās Zaks Parizē un Mets Damba, tomēr pirmajā trešdaļā rezultāta starpību paguva samazināt Džeiks Makeibs. Savukārt otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet noslēdzošajā mača nogrieznī Bufalo komandas talants Rasmuss Dālins panāca neizšķirtu, bet Džeisons Pominvils izrāva uzvaru.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 12 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Latvijas hokejists veica arī vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon latvietis 19 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar 26 punktiem 20 spēlēs ieņem augsto ceturto vietu Austrumu konferencē un sesto līgas kopvērtējumā, kamēr "Wild" ar tādu pašu statistiku ir otra spēcīgākā komanda Rietumos.

Bufalo hokejisti nākamo spēli aizvadīs jau pirmdien, kad viesosies pie Pitsburgas "Penguins".

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā, taču šo sezonu uzsākusi krietni veiksmīgāk nekā iepriekšējās un līdz ar to Girgensonam šosezon ir labas iespējas debitēt NHL izslēgšanas turnīrā.