Daira Bertāna 10 punkti neglābj komandu no zaudējuma
Daira Bertāna desmit punkti neglābj "Dominion" no zaudējuma pret Pasečņika pārstāvēto komandu.
Basketbols
2016. gada 14. februāris, 23:18

Daira Bertāna 10 punkti neglābj komandu no zaudējuma

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva desmit punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Bilbao "Dominion" izbraukumā ar 85:91 (26:27, 21:22, 20:20, 18:22) piekāpās cita Latvijas spēlētāja Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife".

Abas komandas šo maču aizvadīja tikpat kā punkts punktā, bet ceturtās ceturtdaļas vidū "Herbalife" izvirzījās vadībā ar 86:73. Tieši ceturtajā ceturtdaļā veiktais mājinieku izrāviens bija izšķirošs, lai Grankanārijas vienība šajā duelī gūtu uzvaru. Tiesa, pamatlaika izskaņā Bilbao komandas basketbolisti pietuvojās pretiniekiem, taču panākt viņus nespēja.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un divas sekundes, grozā raidīdams vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Viņš arī realizēja visus piecus soda metienus.

Latvietis šajā duelī atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli, četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un piecām piezīmēm, kas šo dueli lika noslēgt priekšlaicīgi. Bertāna kontā arī septiņi efektivitātes punkti.

Tikmēr Pasečņiks šajā duelī nospēlēja trīs minūtes un 48 sekundes, pie punktiem netiekot, jo abi viņa izpildītie divpunktu metieni nebija precīzi. Latvijas basketbolists šajā mačā atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu un vienu rezultatīvu piespēli, tikdams pie viena efektivitātes punkta.

Savukārt svētdien citā mačā pie uzvaras tika Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas ''Montakit", kas savu skatītāju priekšā ar 89:79 (25:16, 20:14, 19:23, 25:26) pārspēja Malagas "Unicaja" vienību.

Šmits šajā spēlē laukumā pavadīja septiņas minūtes un astoņas sekundes, pa to laiku iemetot sešus punktus. Latvietis realizēja vienīgo divpunktnieku un vienīgo tālmetienu, kā arī vienu no četriem soda metieniem.

Tāpat latvieša rēķinā viena rezultatīva piespēle, viena piezīme un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas viņam ļāva tikt pie trim efektivitātes punktiem.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju 19 panākumiem 20 mačos saglabā "Valencia Basket", bet Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" ar 16 uzvarām atrodas ceturtajā pozīcijā.

Sekmīgi spēlē arī pārējo latviešu komandas. "Herbalife" ar 13 uzvarām ierindojas piektajā vietā, kamēr ''Montakit" ar 11 panākumiem ir sestā. Tikmēr "Dominion" guvusi desmit uzvaras un atrodas astotajā pozīcijā.

LETA/Foto: Vida Press