NBA leģendas Braienta pēdējā Visu zvaigžņu spēlē sasniegts jauns rekords
Rietumu konferences basketbolistam Braientam šī sezona ir pēdējā profesionālajā basketbolā, bet savas karjeras beidzamajā NBA Visu zvaigžņu spēlē viņš iemeta desmit punktus.
Basketbols
2016. gada 15. februāris, 10:32

NBA leģendas Braienta pēdējā Visu zvaigžņu spēlē sasniegts jauns rekords

Jauns.lv

Slavenā Kobes Braienta noslēdzošajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē viņa pārstāvētā Rietumu konferences komanda ar 196:173 (40:43, 52:47, 53:46, 51:37) pārspēja Austrumus.

Šajā mačā abas komandas kopumā guva 369 punktus, kas ir jauns NBA Visu zvaigžņu spēles rezultativitātes rekords.

Par šīs spēles vērtīgāko basketbolistu tika nosaukts Oklahomasitijas "Thunder" līderis Rasels Vestbruks, kurš Rietumu konferences labā guva 31 punktu. Zīmīgi, ka MVP balvu viņš ieguva jau otro gadu pēc kārtas.

Tikmēr Austrumu konferencē labākais bija Indiānas "Pacers" klubu pārstāvošais Pols Džordžs, kurš iemeta 41 punktu, kurš tikai par vienu punktu atpalika no NBA Visu zvaigžņu spēles rekorda.

Kā zināms, Rietumu konferences basketbolistam Braientam šī sezona ir pēdējā profesionālajā basketbolā, bet savas karjeras beidzamajā NBA Visu zvaigžņu spēlē viņš iemeta desmit punktus.

"Esmu priecīgs uzvarēt šo maču un būt klāt pēdējā Kobes [Braienta] NBA Visu zvaigžņu spēlē. Pats esmu no Losandželosas un uzaugu, skatoties viņa spēles. Tāpēc ir gods piedalīties viņa pēdējā NBA Visu zvaigžņu mačā," pēc uzvaras izteicās Vestbruks.

Braientam šī bija jau 18.NBA Visu zvaigžņu spēle karjerā.

Jau vēstīts, ka Minesotas "Timberwolves" komandu pārstāvošais 20 gadus vecais Zeks Lavīns sestdien otro gadu pēc kārtas triumfēja NBA Visu zvaigžņu spēles "slam-dunk" konkursā.

Lavīns, kurš pērn izcīnot uzvaru kļuva par visu laiku otru jaunāko šī konkursa uzvarētāju pēc Braienta 1997.gadā, finālā pārspēja Orlando "Magic" komandas basketbolistu Āronu Gordonu. Uzvaru Lavīns, kurš piektdien tika atzīts par NBA Uzlecošo zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju, guva izlaižot bumbu starp kājām un tad to triecot grozā, par šo triku piekto reizi konkursā no žūrijas saņemot maksimālos 50 punktus.

Lavīns kļuva tikai par ceturto spēlētāju, kurš "slam-dunk" konkursā uzvarējis divus gadus pēc kārtas, Pirms viņa to iespēja tikai leģendārais Maikls Džordans (1987. un 1988.gadā), kā arī Džeisons Ričardsons (2002. un 2003.gadā) un Neits Robinsons (2009. un 2010.gadā).

Savukārt labākā trīspunktu metēja konkursā uzvarēja NBA čempionvienības Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Klejs Tompsons, kurš guva 27 punktus, pārspējot savu komandas biedru un pērnā gada šī konkursa uzvarētāju Stīvenu Kariju, kurš gan ir labākais tālmetienu speciālists NBA regulārā čempionāta spēlēs.

Tikmēr basketbola meistarības konkursā uzvarēja "Timberwolves" debitants Karls Entonijs Taunss. Aizvadītā gada NBA drafta pirmais numurs finālā pārspēja Bostonas "Celtics" spēlētāju Aiziju Tomasu.

Jau ziņots, ka piektdien NBA uzlecošo zvaigžņu spēlē piedalījās latviešu talants Kristaps Porziņģis, kurš guva 30 punktus, taču viņa pārstāvētā Starptautiskā komanda ar 154:157 zaudēja ASV komandai. NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē sacentās spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

LETA, DPA/ Foto: EPA/LETA