Citi sporta veidi
2018. gada 15. novembris, 13:43

Izģērbties mīlošā krievu daiļslidotāja sacensību laikā gandrīz paliek bez apakšveļas. FOTO

Jauns.lv

Ar savu izģērbšanos priekšnesuma laikā pasaules atpazīstamību ieguvusī krievu daiļslidotāja Jeļizaveta Tuktamiševa savā "Instagram" publicējusi bildi, kurā redzams, kā pēdējo sacensību laikā pavisam tuvu bijis tas, lai sporta pasākumam būtu jāliek priekšā birka "18+".

Jauns.lv jau ziņoja Oktobra beigās Kanādas pilsētā Kvebekā tika aizvadītas pasaules daiļslidošanas šīs sezonas otrās "Grand Prix" sacensības "Skate Canada International", kur dāmu konkurencē triumfēja 21 gadu vecā Krievijā, Udmurtijas reģionā dzimusī Jeļizaveta Tuktamiševa.

Viņas panākums nebija jāuzskata par lielu pārsteigumu, lai gan sacensībās piedalījās gan tautiete divkārtējā Phjončhanas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēja Jevgēņija Medvedeva, gan meistarīgā japāniete Mako Jamašita. Tomēr plašāko rezonansi pēc sacensībām izraisīja nevis sacensību iznākums, bet gan Tuktamiševas piekšnesums izvēles programmā.

Jeļizaveta Tuktamiševa sava slidojuma beigās izģērbās, paliekot uz ledus apakšveļā. Sportiste pēc tam par savu priekšnesumu pajokoja, ka šādi cenšas daiļslidošanas sacensībās skatītāju tribīnēs atgriezt vīriešus.

Jeļizavetas Tuktamiševas pikantie priekšnesumi Kanādā

Oktobra beigās Kanādas pilsētā Kvebekā tika aizvadītas pasaules daiļslidošanas šīs sezonas otrās "Grand Prix" sacensības "Skate Canada International", kur dāmu ...

gallery icon
55

Šis slidojums izraisīja plašas diskusijas sociālajos tīklos, vai tiešām sportistēm tā vajadzētu rīkoties panākumu vārdā. Šeit tika piesauktas sieviešu tiesības un kārdināšana ar savu ķermeni, kam nevajadzētu notikt oficiālu sacensību laikā.

Kā izrādās priekšnesuma idejas autors, bija Tuktamiševas treneris 77 gadus vecais Aleksejs Mišins. Slidojuma izvēli viņš raksturoja, kā vēlmi parādīt, ka Krievijā ir mainījušies laiki: "Sociālisma laikā teica: mums nav seksa, nav erotikas, visi bija vienādi. Tagad daiļslidošanā ļoti daudzas sportistes slido apģērbos, kuru praktiski nav," sarunā ar mediju "Life" atklāja 1969. gada pasaules vicečempions daiļslidošanā.

Tagad Tuktamiševa publicējusi bildi savā "Instagram" stāstā, kur redzams, ka kāda priekšnesuma laikā daudz nav trūcis, lai viņa būtu palikusi bez daļas no tā jau nabadzīgā apģērba, proti, krūštura, kas jau bija daļēji attaisījies.

foto: Instagram @liza_tuktik
Jeļizaveta vien pasmejas par, to ka krūšturis nav pārdomājis un izlēmis attaisīties.

Jauns pasaules izaicinājums?

Tuktamiševas priekšnesums jau savā ziņā kļuvis par flešmobu jeb izaicinājumu visā pasaulē, ko sauc par "Tuktik Challenge". Savā treniņā ko līdzīgu atkārtojusi 19 gadus vecā amerikāņu daiļslidotāja Ambera Glena.

Tāpat ar līdzīgu priekšnesumu treniņā klajā nācis amerikāņu daiļslidotājs Nikijs Bausenvains.

Interesanti, ka šis nebūt nav vienīgais gadījums pēdējā gada laikā, kad daiļslidošanu un šī sporta veida līdzjutējusi satricina apģērbu izvēle vai misēklis ar tiem.

Latviete pārsteidz pasauli

Šī gada sākumā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, neskatoties uz visai pieticīgo tiesnešu vērtējumu daiļslidošanas īsajā programmā, kur palika 26. vietā un nekvalificēšanos izvēles programmai, tolaik 17 gadus vecā jelgavniece Diāna Ņikitina atstāja paliekošu iespaidu ne vien uz sacensībām, bet sporta veidu kopumā.

Diāna Ņikitina Phjončhanas īsajā programmā

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo nenoslidoju ...

gallery icon
155

"Ja kaķis būtu būtu olimpiskā daiļslidotāja, tas sacenstos tā, kā Diāna Ņikitina!" "Diāna pārkāpusi vairākus stereotipus, ar ko pievērsusi sev ievērojamu uzmanību", "Diāna Ņikitina - mana jaunā ledus karaliene!", - šādi Rietumu medijos un sociālajos tīklos izsakās par Latvijas jaunās daiļslidotājas tērpu, kurā viņa startēja Phjončhanas olimpisko spēļu īsajā programmā.

Jelgavnieces izvēlētā mūzika, tērps, aksesuāri un frizūra sajūsmināja daudzus.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Kā vēsta slavenais britu medijs "Mirror", "Diānas priekšnesums nebija nekas unikāls, bet tērps... " "Ja kaķis būtu būtu olimpiskā daiļslidotāja, tas sacenstos tā, kā Diāna Ņikitina!" piebilda medijs "InStyle", papildinot, ka Latvijas daiļslidotāja uz pārējo dalībnieču fona izcēlās ne vien ar tērpu, bet arī savu tēlu kopumā. Viņa tradicionālo kleitu nomainīja pret kombinezonu un cimdiem. Viņa ierasto daiļslidotāju copi nomainīja pret asti. Vairums daiļslidotāju atsakās no aksesuāriem, bet diānai bija aproces, melni auskari un ķēdīte ar miniatūru slidas kulonu. "Viņa ir mana jaunā ledus karaliene," populārais portāls "Daily Mail" ievietojis kāda tvitera lietotāja komentāru pie sava raksta par Diānu.

Mediji Diānas priekšnesumā izceļa arī to, ka atšķirībā no vairuma konkurenšu, kurām bija klasiska mūzika, Diāna slidoja pie "Sade" dziesmas "Soldier of Love" ("mīlas zaldāts").


Arī ASV Diāna tika pamanīta:


Tērpa izvēli Diāna "USA Today" komentēja šādi: "Esmu spēcīgs cilvēks, es neesmu līdzīga princesei. Melns kostīms bija tieši tas, kas vajadzīgs. Turklāt kombinezons eleganti izskatās garai meitenei." Jāpiebilst, ka Diānas augums ir 170 centimetru, kas tiešām izceļas uz daiļslidotāju fona.

Interesanti, ka Latvija ziemas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās nebija pārstāvēta kopš 1994. gada olimpiskajām spēlēm Lillehammerē, bet tagad mums uzreiz bija divi pārstāvji, arī talantīgais Deniss Vasiļjevs.

Problēmas ar tērpu maksā olimpisko zeltu

Franču pāris Gabriela Papadakisa un Gijoms Sizerons tika uzskatīti par drošiem favorītiem, un viņu "karstās" uzstāšanās laikā Gabrielas šaurā kleita mazliet noslīdēja, uz mirkli atkailinādama viņas krūti. Šo skatu redzēja miljoniem TV skatītāju visā pasaulē. Par spīti šim nepatīkamajam starpgadījumam franču pāris palika otrajā vietā pēc kanādiešiem Tesas Virtjē un Skota Moira.

foto: Sputnik
Gabriela Papadakisa un Gijoms Sizerons.

Papadakisa uzstāšanās sākumā atliecās uz aizmuguri, un Sizerons netīšām atsedza viņas zaļā tērpa muguras daļu. Kleitas augšdaļa, kura turējās uz daiļslidotājas kakla, noslīdēja uz vienu pusi un atsedza Gabrielas kreiso krūti. Pāris savu priekšnesumu spēja pabeigt, kaut arī Papadakisa visu tā laiku centās piesegt krūti.

It kā ar to vēl būtu par maz, šis misēklis vēl reizi atkārtojumā tika parādīts arēnas lielajos ekrānos.

foto: Sputnik
Gabriela Papadakisa un Gijoms Sizerons.

Gabriela Papadakisa no ledus nogāja raudādama.

"Tas ir mans lielākais murgs olimpiskajās spēlēs. Es uzreiz to sajutu un lūdzu Dievu," viņa saka. "Es sev teicu: "Tev ir jāturpina!". Tā arī darījām, mums ir jālepojas ar sevi. Jo parādījām lielisku priekšnesumu - par spīti šādam starpgadījumam."

Sizerons piebilst: "Vienkārši skumji, ka tērpa dēļ zaudē punktus. Nekam tādam treniņos nav iespējams sagatavoties."

foto: AFP
Gabriela Papadakisa un Gijoms Sizerons.

Gabriela Papadakisa nav pirmā daiļslidotāja, kurai Phjončhanā gadās nepatīkams misēklis ar tērpu. Dienvidkorejas pārstāve Jura Mina savā olimpiskajā debijā aizkustināja skatītāju sirdis, drosmīgi turpinot priekšnesumu, kura sākumdaļā bija attāķējies kleitas aizdares āķītis.

Juras Minas problēmas ar tērpu olimpiskajā Phjončhanā

Izpildot pāru slidojumu ar Aleksandru Gameļinu, Jurai Minai vajadzēju pieturēt sarkanā tērpa augšdaļu, lai izvairītos no pilnīgas katastrofas. Par nekrišanu panikā TV komentētāji viņai veltīja ne mazums uzslavu.

Prancūzų dailiojo čiuožimo atstovė Gabriella Papadakis pirmadienį Pjongčango olimpiadoje patyrė nemalonų drabužio „funkcijos sutrikimą“, pademonstravusį kiek daugiau nei jos ambicijos dėl aukso medalio.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/pjongcangas-2018/prancuzu-ciuozeja-pjongcange-patyre-nesmagu-drabuzio-funkcijos-sutrikima-1120-928108?utm_source=Facebook&utm_medium=post&utm_campaign=15min_