Uzticīgs līdz mūža galam! Futbola fans atliek savu nāves dienu, lai redzētu vēl vienu uzvaru
Lorenco Šonbaerta pēdējā vēlēšanās bija ļoti konkrēta: “Mana kvēlākā vēlēšanās pirms nāves ir redzēt, kā mana komanda izcīna vēl vienu uzvaru.”
Futbols
2016. gada 15. februāris, 13:38

Uzticīgs līdz mūža galam! Futbola fans atliek savu nāves dienu, lai redzētu vēl vienu uzvaru

Jauns.lv

Pagājušajā gadā no dzīves 41 gada vecumā šķīrās kāds ļoti uzticīgs Beļģijas futbola kluba “Club Brugge”, kuram pieder tiesības uz Latvijas izlases uzbrucēju Valēriju Šabalu, līdzjutējs Lorenco Šonbaerts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lorenco dzīvesstāsts ir ļoti smags, jo vīrietis 20 gadus cīnījās ar vēzi. Šajā laikā viņš pārcieta 37 operācijas, taču ļaundabīgo audzēju nespēja pieveikt. Šo gadu laikā viņš atrada mīlošu sievu, kura dzemdēja arī viņu abu kopīgo meitu Dinu, kura liktenīgajā dienā bija vien septiņus gadus veca.

Beļģijā no 2002. gada ir atļauta eitanāzija, kuru ārsti arī piedāvāja veikt 41 gadu vecajam vīram. Bija noteikts jau Lorenco Šonbaerta nāvējošās injekcijas datums, tomēr viņš to vēlējās pārcelt par vienu dienu un izteica savu pēdējo vēlēšanos – redzēt savas iemīļotās komandas “vēl vienu uzvaru”. Tā nu mediķi arī viņam ļāva darīt. Lorenco bija devies uz “Jan Breydel” stadionu, kur 20 000 skatītāju klātbūtnē tieši viņam kopā ar meitu Dinu bija uzticēts veikt simbolisko mača pirmo piespēli spēlē pret “Mouscron” vienību, kurā arī “Club Brugge” izcīnīja uzvaru.

Citi slavenā Beļģijas kluba līdzjutēji bija sagatavojuši arī milzīgus plakātus ar uzrakstiem: “Tu nekad nebūsi viens!”

Lorenco Šonbaerts savu mūža pēdējo dienu aizvadīja tiešām emocionālā un saviļņojošā gaisotnē, bet jau nākamajā vakarā no šīs pasaules šķīrās.

Lorenco Šonabaerts iziet laukumā savā mūža pēdējā futbola mačā – video:


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video