Ernests Gulbis neplāno spēlēt Deivisa kausā; Rio olimpiskās spēles ies secen
Līdz ar Ernesta Gulbja nepiedalīšanos nākamajos Deivisa kausa mačos, Latvijai ir palikusi vairs tikai viena iespēja uz kādu dalībnieku Riodežaneiro - tā ir Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2016. gada 15. februāris, 16:12

Ernests Gulbis neplāno spēlēt Deivisa kausā; Rio olimpiskās spēles ies secen

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, visticamāk, neplāno palīdzēt izlasei marta sākumā Daugavpilī gaidāmajā Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī ar Monako, vēsta Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Duelis gaidāms no 4. līdz 6.martam. Kā ziņo LTS, Latvijas izlasi visdrīzāk pārstāvēs brāļi Mārtiņš un Jānis Podži, Miķelis Lībietis un Artūrs Lazdiņš vai Rūdolfs Mednis. Taču uzsvērts, ka izlašu sastāvi oficiāli tiks paziņoti ne vēlāk kā desmit dienas pirms sacensībām, tāpēc vēl iespējamas izmaiņas.

Kā zināms, ja Gulbis vēlas startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, viņam obligāti jāpiedalās duelī ar Monako, jo uz dalību Olimpiādē varēs pretendēt tikai sportisti, kas 2015. vai 2016.gadā vismaz reizi palīdzējuši savai valstsvienībai. Gulbis pērn izlasei nepalīdzēja, bet nākamā Deivisa kausa cīņa gaidāma vien jūlijā, kad atlase jau būs noslēgusies.

Sacensības sāksies piektdien, 4.martā, plkst.15. Olimpiskā centra arēna spēs uzņemt 1400 skatītājus, un biļetes uz spēlēm būs iespējams iegādāties klātienē - to cena ir pieci eiro. Spēļu kārtība tiks noskaidrota izlozē 3.martā, kas norisināsies Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

"Šis šogad ir svarīgs notikums Latvijas tenisam. Latvijas izlase nopietni gatavojas uzvarai un iekļūšanai Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā," uzsver LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. "Nozīmīgi, ka šādas sacensības ir iespējams sarīkot arī Latgalē, kur līdz šim lieli tenisa notikumi ir gājuši secen. Tas ir pamats turpmāku starptautisku turnīru norisei un tenisa attīstībai kopumā, kā arī lielisks piemērs tam, ka šāda mēroga sacensības ir iespējams sarīkot ne tikai Rīgā.

"Daugavpilī ir liela pieredze starptautisku sporta pasākumu rīkošanā. Regulāri norisinās "Grand Prix" spīdvejā posmi, aizvadīti Eiropas un pasaules čempionāti snūkerā un Eiropas čempionāts junioriem taekvondo," uzsver Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Paralēli tenisa sacensībām marta pirmajā nedēļas nogalē Daugavpils piedāvā arī plašu tūrisma programmu, ietverot ievērojamus apskates objektus, zoodārzu, izstādes, teātra izrādes un koncertus.

Latvijas un Monako dueļa uzvarētāja sasniegs otro kārtu, kas norisināsies jūlija vidū, kamēr zaudētājai tajā pašā laikā būs jācīnās par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā. Otrajā kārtā uzvarētājai, kā arī zaudētājai būs jātiekas ar Ēģipti vai Baltkrieviju.

Pēdējos gados Latvijas izlase Deivisa kausa mačus aizvada reģionos, spēlējot Liepājā un Valmierā, kamēr valsts tenisa centrs ir Lielupē.

Latvijas izlase ar Monako iepriekšējo reizi savā starpā spēkojās 2013.gada aprīlī, kad Latvija izbraukumā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas cīņā bija pārāka ar 3-2. Toreiz Latvijai palīdzēja arī Gulbis, kurš izlasē pēdējā laikā gan nav spēlējis.

Pērn jūlijā Latvija nosargāja vietu otrajā grupā, atklātā kortā Liepājā ne bez problēmām ar 3-2 pieveicot ne pārāk spēcīgo Madagaskaru.

Savukārt 2014.gadā Latvija trešo reizi vēsturē spēlēja Deivisa kausa pirmajā grupā, tomēr atkal nespēja tajā saglabāt vietu. Izšķirošajā duelī Latvija dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās Zviedrijai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja arī 2008. un 2010.gadā.

LETA/Foto: EPA/LETA