foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix
Daugaviņam 1+2, Karsumam 0+1; "Spartak" Maskavā zaudē "Metallurg"
Kaspars Daugaviņš pēc Mārtiņa Karsuma piespēles guva vārtus.
Hokejs
2018. gada 12. novembris, 21:37

Daugaviņam 1+2, Karsumam 0+1; "Spartak" Maskavā zaudē "Metallurg"

LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Mārtiņš Karsums asistēja vienā vārtu guvumā, viņu pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai ciešot zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Spartak" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 4:5 (1:3, 0:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" komandai, kuras galvenais treneris Josefs Jandačs pirmdien svin savu 50. dzimšanas dienu.

Pirmajā periodā visi četri vārti tika gūti trešdaļas otrajā pusē četrarpus minūšu laikā. Viesu rindās ar "hat-trick" izcēlās Nikolajs Kuļomins, bet mājiniekiem precīzi meta Vladislavs Provoļņevs. Otrā perioda desmitajā minūtē pēc Daugaviņa individuāla reida un piespēles Provoļņevs panāca 2:3, bet pusotru minūti vēlāk pats Daugaviņš pēc Karsuma piespēles ātrā uzbrukumā izlīdzināja rezultātu.

Trešā perioda vidū Daugaviņš kopā ar komandas biedru izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu, un latvieša piespēlētā ripa atsitās pret pretinieka slidu, nonākdama Iļjas Zubova rīcībā, kurš panāca 4:3. Tiesa, vadībā netika nosargāta, jo 12 sekundes pirms pamatlaika beigām Viktors Antipins izlīdzināja rezultātu.

Mačs turpinājās pagarinājumā, kurā Daugaviņš par pretinieka nūjas turēšanu atstāja savu komandu mazākumā, taču "Spartak" noturējās mazākumā. Uzvarētājs netika noskaidrots arī papildlaikā, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija.

"Bullīšos" Daugaviņš un pārējie četri "Spartak" hokejisti nebija precīzi, maskaviešiem sērijā zaudējot ar 0:1.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus bija 21 minūti un 25 sekundes, kuru laikā sešas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus un tika pie divām soda minūtēm.

Tikmēr Karsums 15 minūtēs un 56 sekundēs veica divus metienus, pielietoja trīs spēka paņēmienus, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Daugaviņš šosezon 27 spēlēs guvis astoņus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, savukārt Karsums 24 mačos iemetis četras ripas un asistējis septiņos vārtu guvumos.

Turpretī uzvaru pirmdien svinēja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Vladivostokas "Admiral".

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie divām soda minūtēm.

Latvijas aizsargs šajā sezonā 27 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "sauso" uzvaru pirmdien svinēja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas mājās ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Habarovskas "Amur".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt līgas vadošā komanda Jekaterinburgas "Avtomobilist" pirmdien cieta savu otro zaudējumu sezonā, viesos ar 2:5 (0:1, 0:3, 2:1) piekāpjoties Sanktpēterburgas SKA komandai. Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Maksims Karpovs.

Zīmīgi, ka 17 gadus vecais SKA uzbrucējs Vasīlijs Podkoļzins šajā mačā kļuva par pirmo 21.gadsimtā dzimušo hokejistu, kurš spēlējis KHL. Podkoļzins šajā duelī uz ledus pavadīja nedaudz vairāk par divām minūtēm.

Rietumu konferences vadībā ar 42 punktiem 25 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par vienu punktu atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 37 punktiem ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 29 punktiem 27 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 24 dueļos ir astotā, vienu vietu zemāk atrodas uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 21 punktu 26 cīņās, bet 11.pozīcijā ir Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 18 punktus 27 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 50 punkti 27 mačos, bet 42 punkti 27 spēlēs ir Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr devītajā vietā ar 24 punktiem 25 dueļos ir traumētā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.