foto: Twitter
Virs bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" pacelts monumentāls Latvijas karogs
Latvijas karogs ir trīsarpus metrus plats un septiņus metrus garš.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. novembris, 17:29

Virs bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" pacelts monumentāls Latvijas karogs

LETA

Godinot brīvības cīnītāju piemiņu, virs bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" 16 metru augstā mastā pacelts monumentāls Latvijas karogs, informēja Siguldas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Sindija Brikmane.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašvaldībā uzsvēra, ka karogs ir viens no augstākajiem karogiem Latvijā, tas ir trīsarpus metrus plats un septiņus metrus garš.

"Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda" ir unikāla ēka Siguldā, tā ir Latvijas olimpisko medaļu kaltuve, tā ir vieta un sava veida simbols, kas norāda uz latviešu spēku, mērķtiecību un izturību. Šis ir vēsturisks notikums, jo, godinot Latvijas varoņus, Siguldas visaugstākajā mastā esam pacēluši mūsu valsts karogu, kuru kā vērtību nodosim nākamajām paaudzēm. Lai karogs ikdienu mums atgādina, ka mēs katrs varam kļūt par tik lielu cilvēku, cik vien liels ir mūsu pašu izraudzītais uzdevums," pirms monumentālā karoga pacelšanas atzina Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse").

Karogs tapis par Siguldas novada uzņēmēju un iedzīvotāju ziedojumiem, kurus vāca "Latvijas karoga" biedrība. Būvprojekta vadītājs - Aldis Grasmanis. Karogu pacēla sportisti Dukuri un Šici.