foto: PA Wire/PA Images /Scanpix
"Esmu parasts puisis no rajona!" - Usiks skaidro, kāpēc atteicies no prestižās "Ukrainas varoņa" medaļas
Ukraiņu boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks.
2018. gada 12. novembris, 11:25

"Esmu parasts puisis no rajona!" - Usiks skaidro, kāpēc atteicies no prestižās "Ukrainas varoņa" medaļas

Jauns.lv

Pirmās Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs un pasaules čempions visās četrās prestižākajās pirmā smagā svara kategorijas versijās (WBO, WBA, IBF un WBC) ukrainis Oleksandrs Usiks paskaidrojis, kāpēc šā gada augustā nav pieņēmis premjerministra Volodimira Groismana piedāvāto "Ukrainas varoņa" medaļu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Slavenajam ukraiņu bokserim Oleksandram Usikam pēc Maskavā izcīnītās uzvaras Supersērijas finālā pār Ziemeļosetijā dzimušo krievu bokseri Maratu Gasijevu tika piedāvāts prestižais valsts apbalvojums: "Ukrainas varoņa" medaļa. Toreiz Usiks bija krietni noskaities uz šādu valdības mēģinājumu, iekarot tautas uzticību, glorificējot viņu par izcīnīto uzvaru Krievijas galvaspilsētā.

Usiks nokautē Beljū un saglabā četras pasaules čempiona jostas

Ukraiņu boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks svētdien Mančestrā astotajā raundā nokautēja mājinieku Toniju Beljū, saglabājot savas četras pasaules čempiona jostas.

gallery icon
107

"Netraucējiet mani - tas ir labākais atbalsts, kādu viņi (Ukrainas valdība) var man sniegt. Varoņa tituls? Man nevajag nekādu titulu, jo daļai savas valsts cilvēku, es jau esmu varonis," Ukrainas šā brīža veiksmīgākais bokseris izteicās augustā.

Tagad, šķiet, emocijas ir nedaudz norimušas un Londonas olimpisko spēļu čempions pēc naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) izcīnītās uzvaras pār spēcīgo britu bokseri Toniju Beljū pagājušā gada augusta notikumus komentēja nedaudz mierīgāk.

Sarunā ar pazīstamo britu mediju BBC pagājušajā nedēļas nogalē Usiks atklāja, ka nekādā veidā nejūtas kā varonis un ir daudz cilvēku, kuri šādu "Ukrainas varoņa" apbalvojumu ir pelnījuši vairāk nekā viņš par dažām veiksmīgām cīņām boksa ringā.

Usiks boksa supersērijas finālā Maskavā cīnās ar Gasijevu

gallery icon
32

"Man nevajag nekādas zvaigznes. Esmu parasts pusis no rajona. Būtu dīvaini, ja aizbrauktu uz savu rajonu, un tad mani draugi teiktu: "Saņa, kas tad tas tāds?"

Patiesais iemesls Usika lēmumam, visticamāk, ir kaut kur pa vidu, jo, iespējams, viņš vienkārši pēdējās intervijas laikā nevēlējās pārāk politizēt Ukrainas un Krievijas attiecības.

Pats Oleksandrs Usiks ir dzimis tieši Simferapolē, Krimā, un aptuveni mēnesi pēc 2014. gadā notikušās aneksijas paziņoja, ka nekad nemainīs pilsonību no Ukrainas un Krievijas, jo Krimai ir jāpaliek Ukrainas sastāvā.

Mairis Briedis cīnās pret Oleksandru Usiku

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis naktī uz svētdienu "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā skaistā cīņā ...

gallery icon
77

Jauns.lv jau ziņoja, ka Oleksandrs Usiks svētdien Mančestrā astotajā raundā nokautēja mājinieku Toniju Beljū, saglabājot savas četras pasaules čempiona jostas.

Savukārt dažas stundas vēlāk pie smagas uzvaras Supersērijas ceturtdaļfināla cīņā tika arī Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, kurš ir šī sezonas galvenais favorīts. Pasaules boksa supersērijas šīs sezonas uzvarētājam varētu būt jācīnās tieši ar Usiku (pirmās sezonas uzvarētāju) par absolūto čempionu.

Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga"

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

gallery icon
174

Jauns.lv jau ziņoja, ka Briedis ar Usiku spēkojās pagājušās sezonas Supersērijas pusfinālā, kad Rīgā aizraujošā cīņā pēc punktiem nedaudz labāks izrādījās ukrainis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās