Daiļslidotāja Ņikitina izcīna piekto vietu Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs
Diāna Ņikitina šoreiz nespēja sasniegt savu sezonas labāko rezultātu, tomēr izcīnīja augsto piekto vietu.
Citi sporta veidi
2016. gada 16. februāris, 20:32

Daiļslidotāja Ņikitina izcīna piekto vietu Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Latvijas talantīgā daiļslidotāja Diāna Ņikitina otrdien ieguva piekto vietu Norvēģijā notiekošajās Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, pēc svētdien aizvadītās īsās programmas Ņikitina ierindojās trešajā pozīcijā, par savu priekšnesumu saņemot 58,81 punktu.

Otrdien notika sacensības izvēles programmā, kur Ņikitina ar 106,79 punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā, savukārt summā viņa nopelnīja 165,60 punktus, kas Latvijas daiļslidotājai sacensībās deva piekto vietu.

Par čempioni kļuva krieviete Poļina Curskaja, kura pēc īsās programmas bija ceturtā, bet summā nopelnīja 186,04 punktus. Otro vietu ieguva vēl viena Krievijas sportiste - Marija Sockova, kura pēc īsās programmas bija vien astotā, bet summā sakrāja 169,50 punktus. Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās Kazahstānas pārstāve Elizabete Tursiņbajeva ar 167,88 punktiem.

Ņikitina pērn novembrī Rīgā "Volvo Open Cup" sacensībās summā nopelnīja 170,28 punktus, kas tobrīd bija augstvērtīgākais rezultāts Latvijas dāmu daiļslidošanas vēsturē, taču janvāra beigās Eiropas čempionātā to uzlaboja Angelina Kučvaļska, kura ar 176,99 punktiem izcīnīja augsto ceturto vietu.

Jau ziņots, ka Latvija guvusi divas godalgas Jaunatnes olimpiskajās spēlēs - svētdien zeltu izcīnīja kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, bet pirmdien sudrabu guva daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.

Latvijas komandas dalībnieku sastāvā iekļauti 16 sportisti. Latvija pārstāvēta septiņos sporta veidos - daiļslidošanā, šorttrekā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un biatlonā.

Lielākā pārstāvniecība ir kamaniņu sportā, kur ir pilna komanda - četri braucēji, skeletonā startē trīs atlēti, pa diviem pārstāvjiem ir daiļslidošanā, biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, savukārt šorttreka sacensībās sastāvā iekļauts viens Latvijas jaunais sportists.

Latvijas komandā iekļauti: Ernests Loktevs, Nora Viktorija Osīte (biatlons), Patrīcija Eiduka, Raimo Vīgants (distanču slēpošana), Žaks Gedra, Žanete Gedra (kalnu slēpošana), Diāna Ņikitina, Deniss Vasiļjevs (daiļslidošana), Kārlis Krūzbergs (šorttreks), Anda Upīte, Kristers Aparjods, Aksels Tupe, Kaspars Šļahota (kamaniņu sports), Krists Netlaus, Paula Kristiāna Lāce, Dārta Estere Zunte (skeletons).

Kā zināms, pirms četriem gadiem pirmajās Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Latvijas komandas sastāvā arī bija iekļauti 16 sportisti. Zelta godalgu ieguva hokejists Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš piedalījās individuālo prasmju pārbaudījumā, sudraba medaļu izcīnīja kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, bet bronza tika vēl vienai kamaniņu braucējai Ullai Zirnei. Startēja arī bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, kurš kopā ar Elvi Kamšu ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles risināsies līdz svētdienai. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk nekā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Olimpisko spēļu sacensību programmā ir iekļauti 15 ziemas sporta veidi, un sacensībās tiks sadalīti 70 medaļu komplekti.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video