Citi sporta veidi
2016. gada 16. februāris, 23:58

Krievijas vieglatlētiem būs jāparaksta antidopinga deklarācija pirms nacionālā čempionāta telpās

Jauns.lv

Krievijas vieglatlētiem būs jāparaksta antidopinga deklarācija, lai varētu piedalīties nacionālajā čempionātā telpās, otrdien paziņoja Krievijas Vieglatlētikas federācijas ģenerālsekretārs Mihails Butovs.

Kā zināms, sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ Krievijas Vieglatlētikas federācija ir diskvalificēta, tādēļ krievu sportisti nevar piedalīties sacensībās un apdraudēta ir arī viņu dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Visiem vieglatlētiem, kuri gatavojas startēt Krievijas čempionātā telpās, būs jāparaksta deklarācija," sacīja Butovs. "Bez paraksta dokumentā sacensībās nevarēs piedalīties."

Krievijas nacionālais čempionāts vieglatlētikā telpās no 23. līdz 25.februārim notiks Maskavā.

Federācija norādījusi, ka Krievijas sportistiem, kuri plāno startēt starptautiskās sacensībās, un arī atbalstošajam personālam būs jāparaksta šis dokuments.

Tāpat federācija izpildījusi prasības attiecībā uz dopinga pārbaudēm gan sacensību laikā, gan periodā ārpus sacensībām.

Kā zināms, pērn novembrī atklātībā nonāca Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojums, kurā bija teikts, ka sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ būtu jādiskvalificē Krievijas Vieglatlētikas federācija un jāliedz tās atlētiem dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Uzreiz pēc tam Maskavas antidopinga laboratorijai tika atņemta licence, kas liedza tai veikt jebkādas ar WADA organizāciju saistītas darbības, turklāt Krievijas Vieglatlētikas federācijai tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

Par turpmāko Krievijas vieglatlētu statusu starptautiskajā arēnā Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) lems ne ātrāk kā marta beigās, kad arī varētu kļūt zināms, vai šīs valsts vieglatlēti augustā varēs startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

LETA