foto: Edijs Pālens/LETA
Mairim Briedim ķibeles sākas vēl pirms ierašanās ASV
Latvijas bokseris labākais Mairis Briedis atklātā treniņa laikā "A.R." sporta studijā, gatavojoties 2018. gada 10. novembra Čikāgā paredzētajai Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņai ar Vāciju pārstāvošo bokseri Noelu Mikaeljanu.
Citi sporta veidi
2018. gada 3. novembris, 17:05

Mairim Briedim ķibeles sākas vēl pirms ierašanās ASV

Jauns.lv

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis ieradies Čikāgā, ASV, kur naktī uz 11. novembri pēc Latvijas laika aizvadīs ilgi gaidīto cīņu Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmā smagā svara kategorijas ceturtdaļfinālā pret Vāciju pārstāvošo Armēnijas bokseri Noelu "Gevoru" Mikaeljanu.

Mairim trešdien ceļš uz Ziemeļameriku neizvērtās tik gludi kā cerēts, jo tika atcelts plānotais SAS aviokompānijas lidojums no Stokholmas uz Čikāgu, tāpēc Briedim ar komandu nācās doties uz Kopenhāgenu, vēsta portāls Skaties.lv, atsaucoties uz boksera menedžeri Raimondu Zepu.

Kā Skaties.lv atklāja Zeps, beigās nemaz tik daudz laika netika zaudēts un jau ceturtdien tika aizvadīta pilnvērtīga divu treniņu diena.

Maira Brieža atklātais treniņš pirms lielās cīņas Čikāgā

Latvijas vadošajam bokserim Mairim Briedim aklimatizācija Čikāgas laikam būs liels pārbaudījums, sarunā ar žurnālistiem atzina bokseris. Briedis 10.novembrī Pasaules boksa ...

gallery icon
86

Kā jau pirms došanās uz ASV atklāja pats Briedis, aklimatizācija ir galvenais izaicinājums šajā cīņā. Vienmēr ir grūti paredzēt, kā ķermenis reaģēs uz septiņu stundu atšķirību no ikdienā ierastās. Tieši pie fiziskās slodzes laika starpību var just visvairāk, tāpēc tieši tam pašlaik treniņos tiek pievērsta vislielākā uzmanība.

Kā Skaties.lv pastāstīja sportista menedžeris, Mairim līdzi paņemts ir ēdiens no Latvijas, kas gan profesionālajā boksā nav nekas neierasts, savukārt ar treniņzāli un apstākļiem, Brieža komanda ir ļoti apmierināta. Vēl Zeps īpaši pateicās, Čikāgas latviešu kopienai, kas palīdz dažādu ikdienas jautājumu risināšanā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Briedis savā atklātajā treniņā atklāja, ka ASV bijis jau iepriekš karjerā, mēnesi piedaloties sparinga treniņos. "Uzticos savai komandai, kas pieskatīs manu režīmu. ASV biju boksējies sparingos, toreiz pirmā nedēļa bija grūta. Pēc tam jau aizgāja, tāpēc šoreiz braucam desmit dienas iepriekš," atklāja Briedis.

Maira Brieža pretinieks Noels "Gevors" Mikaeljans

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis agrā Lāčplēša dienas rītā pēc Latvijas laika Vēju pilsētā Čikāgā, ASV, uzsāks savu Pasaules boksa ...

gallery icon
21

"Šis ir bokss, kur ir ļoti daudz faktoru, kas var ietekmēt cīņu - gan manu, gan pretinieka sniegumu. Pēc sajūtām ceru, ka kaut kur esmu pielicis. Boksā ir daudz faktoru - traumas un citas lietas, taču ringā darīšu visu iespējamo," uzsvēra bokseris.

Latvijā laikapstākļiem kļūstot vēsākiem, Briedis treniņus aizvada iekštelpās. "Ārā ir vējains un drēgns, tāpēc neskrienam ārā. Naktī ceļamies augšā un aizvadām vienu treniņu, lai pielāgotos Čikāgas laikam. Pats galvenais ir aklimatizācija," teica Briedis.

Turpat Čikāgā 11. novembra rītā pēc Latvijas laika uzzināsim arī Brieža – Mikaeljana cīņas uzvarētāja nākamo pretinieku Supersērijas pusfinālā, ko noskaidros polis Kšištofs Glovackis un krievs Maksims Vlasovs. Savukārt otrā pusfināla pārī spēkosies kubietis Juniers Dortikoss un amerikānis Endrjū Tabiti.