Mairim Briedim konflikts ar vienu no labākajiem krievu bokseriem. Vai to atrisinās ringā?
Maira Brieža komentārs nokaitinājis Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempionu smagajā svarā Grigoriju Drozdu.
Citi sporta veidi
2016. gada 17. februāris, 15:20

Mairim Briedim konflikts ar vienu no labākajiem krievu bokseriem. Vai to atrisinās ringā?

Jauns.lv

Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempions smagajā svarā Grigorijs Drozds no Krievijas publiski aicinājis "sev nezināmajam" latviešu bokserim Mairim Briedim iemācīties pieklājību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms divām nedēļām Rīgā notikušajā preses konferencē televīzijas kanāla "Match TV" pārstāvis Briedim uzdeva jautājumu, kāpēc viņš vēl nav cīnījies ar labākajiem krievu smagā svara bokseriem. Latvietis ar sev raksturīgo humoru atbildēja, ka "putniņi Deniss Ļebedevs un Grigorijs Drozds lido un viņus nevar noķert".

"Viņiem piedāvātas cīņas un nevar tikt klāt. Esmu gatavs ar viņiem boksēties jebkurā laikā un jebkurā vietā, tikai gaidu piedāvājumus," stāstīja Briedis.

Uz to tagad savā "Facebook" profilā atbildējis Drozds, uzsverot, ka neizvairās no latvieša un vispār viņu nemaz nezinot.

"Pirmkārt, viņam būtu jāiemācās pieklājība un laba uzvedība. Ja neiemācījās bērnībā, jāiemācās tagad, citādāk to iemācīs kāds cits, bet tas jau būs cits stāsts," raksta Drozds. "Labāk nevis izcelties ar šādu paziņojumu, bet gan pacelties rangā, lai kļūtu par pretendentu uz cīņu."

"Otrkārt, es, godīgi sakot, viņu nemaz nezinu un nekad šādu uzvārdu neesmu dzirdējis. Nekad neesmu saņēmis piedāvājumu cīnīties pret bokseri ar šādu uzvārdu," apgalvo Drozds. "Tomēr, lai panāktu, ko viņš vēlas, nav nekas grūts - jākļūst par pirmo numuru, un sankcionētā organizācija uzaicinās viņu uz titulcīņu. Visi, kas seko manai karjerai, lieliski zina, ka nekad no neviena pretinieka neesmu bēdzis, kā arī netaisos to darīt."

Drozds jau kopš 2014.gada ir pasaules čempions smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) WBC versijā, bet Ļebedevs - Pasaules Boksa asociācijas (WBA) kategorijā. Neoficiālajā portāla "boxrec.com" rangā viņi šajā svara kategorijā ieņem pirmās divas vietas, bet Briedis ir augstajā, piektajā, pozīcijā.

Kā zināms, Briedis svētdien "Arēnā Rīga" ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru cīnīsies par pašlaik vakanto Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) Interkontinentālo čempionu jostu smagajā svarā. Boksera pārstāvji cer, ka latvietis nākamo divu cīņu laikā kļūs par obligāto pretendentu uz IBF čempiona jostu.

Pašlaik IBF pasaules čempiona tituls smagajā svarā pieder argentīnietim Viktoram Emilio Ramiresam, kurš to ieguva pēc kubieša Hoana Pavlo Ernandesa atteikšanās aizvadīt aizstāvēšanas cīņu.

Venters neoficiālajā ''boxrec.com'' boksa rangā smagajā svarā ieņem 26.vietu, savā līdzšinējā karjerā izcīnot 20 uzvaras un piedzīvojot septiņas neveiksmes. 2014.gadā Venters cīnījās par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Interkontinentālo titulu, tomēr devītajā raundā piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējam Aleksandram Usikam no Ukrainas.

Pērn viņš aizvadīja tikai vienu cīņu, kad jūlija beigās ar tehnisko nokautu uzvarēja savu tautieti Vusumzi Mlindvu.

Tikmēr Briedis profesionālajā karjerā 18 cīņās izcīnījis 18 uzvaras, 15 reizes pretinieku nokautējot. Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja pazīstamo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Briedim pašlaik pieder arī mazāk nozīmīgā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā.

LETA/Foto: Vida Press, Ieva Lūka/LETA