NBA spēlētājiem aizliedz lēkt pretiniekam "pičpaunā". VIDEO
NBA sākusi apkarot epizodes, kuras bojā spēļu skatāmību.
Basketbols
2016. gada 17. februāris, 19:04

NBA spēlētājiem aizliedz lēkt pretiniekam "pičpaunā". VIDEO

Jauns.lv

Otrdien, 16. februārī, Nacionālā Basketbola asociācija (NBA) izsūtījusi visām līgas komandām un tiesnešiem norādi, ka lēkšana uz pretinieka spēlētāja muguras turpmāk var tikt sodīta ar nesportisko piezīmi.

Savā paziņojumā NBA vadība ir norādījusi, ka tā šo noteikumu attiecina uz situācijām, kas ir redzamas sekojošajos video klipos. Proti, spēlētāji nedrīkst lēkt pretiniekam “pičpaunā” soda metienu izpildes laikā:

NBA noteikumos jau iepriekš ir eksistējušas sankcijas, kas ir paredzētas pret apzinātu piezīmju veikšanu. Lai spēļu galotnēs vāji metēji netiktu pastāvīgi sūtīti uz soda metienu līniju, komandas nevar pārkāpt noteikumus pret spēlētāju bez bumbas pēdējo divu minūšu un pagarinājuma laikā. Šādos gadījumos pēc soda metienu izpildes uzbrūkošā komanda saglabā bumbu.

Cenšoties apiet šo noteikumu, dažas NBA komandas spēļu beigās ir sākušas piekopt šo visnotaļ savādo taktiku, lecot uz muguras spēlētājiem soda metienu izpildes laikā. Šajā brīdī bumba vēl ir neitrāla, tādējādi pārkāpumu nevarēja īpaši sodīt pēc vecajiem noteikumiem.

Apzināto sodu stratēģija ir bijusi ļoti plaši izmantota šīs sezonas laikā. 20. janvāra spēlē Detroitas “Pistons” spēlētājs Andrē Dramonds uzstādīja jaunu NBA rekordu, aizmetot garām 23 no 36 soda metieniem. Centra spēlētājs pie šāda soda metienu daudzuma tika, pateicoties pastiprinātai Hjūstonas “Rockets” sodu sišanas taktikai.

“Rockets” uzbrucējs K.Dž. Makdanielss laukumā tika uzlaists tikai ar mērķi sasniegt komandas piezīmju normu pašas ceturtdaļas sākumā. Viņa veiktās piecas piezīmes deviņu sekunžu laikā jau savlaicīgi piespieda Dramondu izpildīt soda metienus:

Reinis Lācis/Foto: Ekrānuzņēmums no video