Martins pēc zelta! Jaunākais no brāļiem Dukuriem līderis pēc pasaules čempionāta pirmās dienas
Martins Dukurs pēc pasaules čempionāta pirmās dienas ir pārliecinošs līderis.
Citi sporta veidi
2016. gada 18. februāris, 12:56

Martins pēc zelta! Jaunākais no brāļiem Dukuriem līderis pēc pasaules čempionāta pirmās dienas

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ceturtdien ieguva ļoti pārliecinošu vadību pēc Austrijas trasē Īglsā notiekošā pasaules čempionāta pirmās dienas, bet Tomass Dukurs pagaidām ir piektajā vietā.

Martins Dukurs savu tuvāko sekotāju krievu olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu pēc pirmajiem diviem braucieniem apsteidz par 0,53 sekundēm, bet izšķirošie divi braucieni gaidāmi piektdien.

Pirmo braucienu Martins Dukurs aizvadīja ļoti pārliecinoši un, finišējot pēc 52,14 sekundēm, sasniedza jaunu trases rekordu. Otrajā vietā esošo Tretjakovu latvietis tobrīd apsteidza par 0,35 sekundēm. Kaut īsajā un vieglajā Īglsas trasē Tretjakovs startā bija par 0,12 sekundēm ātrāks nekā latvietis, distancē viņš nebija pārliecinošs, piekāpjoties M.Dukuram.

Tikmēr trešais pēc pirmā brauciena bija dienvidkorejietis Juns Sunbins, kurš M.Dukuram zaudēja 0,43 sekundes.

Ceturtais bija vācietis Aksels Jungks, kurš līderim zaudēja 0,64 sekundes, vēl par 0,06 sekundēm lēnāks pirmajā braucienā bija krievs Ņikita Tregubovs, bet Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena no sava jaunākā brāļa atpalika jau par 0,76 sekundēm.

Otrajā braucienā Martins Dukurs pieļāva dažas kļūdas, bet tas neliedza vēl vairāk palielināt pārsvaru - pēc pirmās dienas viņš apsteidz Tretjakovu jau par 0,53 sekundēm, bet 0,55 sekundes atpaliek Dienvidkorejas sportists.

Tikmēr Tomass Dukurs otrajā braucienā apsteidza kļūdas startā pieļāvušo Tregubovu, pakāpjoties uz piekto pozīciju. Visi pārējie augstāk esošie konkurenti gan no Tomasa Dukura atrāvās, tāpēc viņš tagad savam brālim jau zaudē 1,12 sekundes, bet ceturtajā vietā esošais Jungks jau ir 0,27 sekundes tālu.

Piektdien gaidāms trešais un ceturtais brauciens. Trešais brauciens sāksies plkst.16.30.

Sacensības tiešraidē iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Savukārt dāmu skeletons sāksies piektdien, un Latviju tajā pārstāvēs šī gada pasaules junioru čempione Lelde Priedulēna. Sievietes trešo un ceturto braucienu aizvadīs sestdien.

Pašlaik 31 gadu vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists un arī pašreizējais planētas čempions. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis trīs reizes - 2011., 2012. un 2015.gadā, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 34 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

M.Dukurs, kurš ir pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs, ar 1560 punktiem ir arī pārliecinošs šīs sezonas līderis, kamēr otrajā vietā esošais dienvidkorejietis Juns Sunbins ieguvis par 195 punktiem mazāk. Tikmēr T.Dukurs ar 1348 punktiem ir trešais.

M.Dukurs uzvarējis sešos no septiņiem šīs sezonas Pasaules kausa posmiem.

Pēc pasaules čempionāta šosezon vēl atlicis aizvadīt vienu Pasaules kausa posmu.

Februāra sākumā brāļi Dukuri izcīnīja dalītu Eiropas čempionu godu. Martins par kontinenta labāko skeletonistu kļuva jau septīto gadu pēc kārtas, kamēr Tomasam šāds tituls pienācās pirmo reizi.

Jau ziņots, ka M.Dukuru decembrī apbalvoja kā 2015.gada Latvijas labāko sportistu. Viņš šo balvu saņēma trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi kopumā.

LETA/Foto: EPA/LETA