Porziņģa "Knicks" pēdējā spēlētāju darījumu dienā netiek pastiprināta
Kristapa Porziņģa komandā pastiprinājumu šosezon nebūs.
Basketbols
2016. gada 19. februāris, 10:17

Porziņģa "Knicks" pēdējā spēlētāju darījumu dienā netiek pastiprināta

Jauns.lv

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ceturtdien, kad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi savā starpā varēja veikt pēdējos maiņu darījumus ar spēlētājiem, šādu iespēju neizmantoja un sastāvā izmaiņas neveica.

Pēdējās nedēļās Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka "Knicks" ir augstas kvalitātes saspēles vadītāja meklējumos. Tika ziņots, ka Ņujorkas vienība cer savā īpašumā iegūt vienu no Atlantas "Hawks" līderiem Džefu Tīgu, tomēr ne šis, ne kāds cits darījums nenotika.

Salīdzinājumā ar citiem gadiem šoreiz klubu aktivitāte bija salīdzinoši zema, turklāt neviena no līgas superzvaigznēm, nevienā no darījumiem netika iekļauta.

Eksperti par nozīmīgāko atzīst trīs klubu veikto maiņu, kā rezultātā Austrumu konferences līdere Klīvlendas "Cavaliers" no Orlando "Magic" ieguva uzbrucēju Čeningu Fraju, pretī atdodot Džeridu Kaningemu, bet uz Portlendas "Trail Blazers" klīvlendieši aizmainīja pieredzējušo brazīliešu centru Andersonu Varežau, kurš komandā bija nospēlējis 12 sezonas, kā arī pirmās kārtas izveles tiesības NBA draftā.

Portlendas komanda no Maiami "Heat" par naudas kompensāciju ieguva arī saspēles vadītāju Braienu Robertsu.

Divos darījumos bija iesaistīta Hjūstonas "Rockets". Jau ziņots, ka "Rockets" vispirms aizmainīja lietuviešu basketbolistu Donatu Motiejūnu un Markusu Torntonu uz Detroitas "Pistons", pretī saņemot Džoelu Entoniju, kuru tūdaļ aizmainīja tālāk uz Filadelfijas "76ers".

Šosezon Motiejūns piedalījies tikai 14 spēlēs, kurās vidēji guvis 5,6 punktus un izcīnījis 2,1 atlēkušo bumbu. Vidēji spēlē uzbrucējs laukumā bijis 13 minūtes un 27 sekundes. NBA viņš spēlē kopš 2012.gada un ir aizvadījis 191 spēli, vidēji mačā iemetot astoņus punktus.

Trīs spēlētāju maiņu veica arī Čikāgas "Bulls", Atlantas "Hawks" un Jūtas "Jazz". "Hawks" ieguva pieredzējušo aizsargu Kērku Hinriču no Čikāgas, bet pretī saņēma Džastinu Holideju, savukārt Jūtas komanda šajā darījumā no Atlantas ieguva Šelvinu Meku.

Losandželosas "Cavaliers" iemainīja uzbrucēju Džefu Grīnu un drafta pirmās kārtas izvēli no Memfisas "Grizzlies", bet šķīrās no uzbrucēja Lensa Stīvensona.

Ceturtdien atsākās NBA regulārā čempionāta spēles pēc Visu zvaigžņu spēlei veltītā pārtraukuma.

"Knicks" savu pirmo spēli pēc desmit dienu pauzes aizvadīs piektdien, kad turpat Ņujorkā viesosies pie Bruklinas "Nets" komandas, bet sestdien gaidāms duelis ar Minesotas "Timberwolves", ko pārstāv pagājušā gada jauno spēlētāju drafta pirmais numurs Karls Taunss.

LETA/Foto: EPA/LETA