foto: AFP/Scanpix
Mēnesi pirms sezonas sākuma norvēģu slēpošanas zvaigznes nonāk karantīnā
Divkārtējais olimpiskais čempions un trīspadzmitkārtējais pasaules čempions Peters Nurtugs.
Citi sporta veidi
2018. gada 23. oktobris, 17:01

Mēnesi pirms sezonas sākuma norvēģu slēpošanas zvaigznes nonāk karantīnā

Jauns.lv / LETA

Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigznes, tostarp Peters Nurtugs un Terēza Juheuga, treniņnometnes laikā Itālijā saķēruši vēdera vīrusu, turklāt netiek izslēgts, ka tas ir ļoti lipīgais norovīruss.

Pašlaik visi sasirgušie Norvēģijas slēpotāji atrodas karantīnā. Plašāka saslimšana notika vien divas dienas pēc tam, kad vēdera vīruss piemeklēja Nurtugu un Emīlu Iversenu, kurus arī uzreiz norobežoja no pārējās komandas.

Norvēģu mediji ziņo, ka vīruss skāris arī komandas apkalpojošo personālu.

"Mēs nevaram izslēgt, ka pie vainas ir norovīruss, tāpēc sportistus esam izolējuši," izteicās komandas ārsts.

Jaunā Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā sāksies pēc mēneša Somijā. Savulaik par olimpisko čempioni un septiņas reizes par pasaules čempioni kronētā Juheuga veiks atgriešanos sportā pēc 18 mēnešu diskvalifikācijas, kas tika piešķirta par dopinga lietošanu.

Norovīruss tautā tiek saukts par "ziemas vemšanas slimību". Simptomi ir līdzīgi kā rota vīrusam, turklāt neizbēgamas ir galvassāpes un drudzis. Slimība ir ļoti lipīga, jo izplatās pa gaisu pilienu veidā arī lielos attālumos. Inkubācijas periods ilgst no četrām līdz 77 stundām. Tāpat infektologi iesaka pievērst uzmanību faktam, ka tas, kurš slimību jau izslimojis, apkārtējos var aplipināt pat trīs dienas pēc tam, kad jau atveseļojies.

Šis vīruss plaši uzliesmoja šī gada Phjončhanas olimpisko spēļu laikā - ar to sasirga aptuveni 300 cilvēku.