Zviedrijā atlaiž futbola treneri, kurš no komandas izmeta latviešu zēnu
Zviedrijā rezonansi izsaukusi kāda bērnu futbola komandas trenera rīcība, kurš desmit gadus vecu latviešu puiku atbrīvojis no komandas, jo viņš nav zinājis zviedru valodu.
Futbols
2016. gada 19. februāris, 17:51

Zviedrijā atlaiž futbola treneri, kurš no komandas izmeta latviešu zēnu

Jauns.lv

Zviedrijā rezonansi izsaukusi kāda bērnu futbola komandas trenera rīcība, kurš desmit gadus vecu latviešu puiku atbrīvojis no komandas, jo viņš nav zinājis zviedru valodu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta zviedru mediji, vārdā nenosauktā zēna vecāki saņēmuši īsziņu no "Haninge" kluba bērnu komandas trenera, kurā norādīts, ka viņu dēls nav gaidīts treniņos, ja nezina zviedru valodu.

"Mēs neredzam iespēju, ka jūsu dēls var piedalīties komandas nodarbībās, ja reiz nezina valodu," teikts trenera nosūtītajā ziņojumā par ko pirmais vēstīja Zviedrijas radio.

Minētā puikas ģimene uz Zviedriju pārcēlās pagājušā gada vasarā, bet nepatīkamās īsziņas saņemšanas laikā atradās brīvdienās dzimtenē. Jaunā futbolista māte Zviedrijas radio atklāja, ka puika, uzzinot nepatīkamos jaunumus, sācis raudāt, sakot, ka nevēlas atgriezties Zviedrijā.

"Ļoti noskumu, jo sapratu, ka man būs jāsēž mājās un jāgarlaikojas, tā vietā lai spēlētu futbolu," pēc tam, kad šis incidents nokļuva mediju uzmanības lokā, sacīja gados jaunais futbolists.

Uzzinot par notikušo, "Haninge" vadība ceturtdien izplatīja atvainošanās vēstuli, norādot, ka treneris, kurš sūtīja īsziņu, ir savu darbu pametis, kā arī apstiprināja, ka latviešu puika ir gaidīts atpakaļ bērnu komandā.

"Mūsu klubā nekad tā nav bijis, ka kāds vai kāda nevar spēlēt pie mums tikai tāpēc, ka nespēj runāt zviedru valodā," atzina kluba sporta direktors Omars Mogi. "Mums klubā ir daudz bērnu, kuri nerunā zviedriski."

Tikmēr kluba prezidents Niklass Lindberjs, kurš arī atvainojās puikam un ģimenei par incidentu, "Haninge" klubu raksturoja kā "draudzīgu sabiedrību". Viņš skaidroja, ka kluba noteikumi paredz, ka potenciālie kluba biedri tiek gaidīti neskatoties uz viņu nacionalitāti, etnisko izcelsmi, reliģiju, vecumu, dzimumu, seksuālo orientāciju vai fizisko un mentālo stāvokli.

Zviedru mediji, vēstot par notikušo, uzsver, ka tikai pirms pāris dienām Zviedrijas premjers Stēfans Levēns pauda cerību, ka sports varētu būt viens no atslēgas faktoriem imigrantu integrācijā viņu jaunajā mītnes vietnē.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA