foto: USA Today Sports / Scanpix
Dāvim Bertānam trīs punkti dramatiskā uzvarā pret "Lakers"
Dāvis Bertāns cenšas bloķēt Kaila Kuzmas metienu.
Basketbols
2018. gada 23. oktobris, 09:02

Dāvim Bertānam trīs punkti dramatiskā uzvarā pret "Lakers"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzēdams Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru.

"Spurs" viesos ar rezultātu 143:142 (40:26, 25:34, 34:36, 29:32, 15:14) papildlaikā pārspēja Losandželosas "Lakers", kas cieta trešo neveiksmi pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja septiņas minūtes, kurās grozā raidīja vienīgo tālmetienu, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu. Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un atdeva divas rezultatīvas piespēles, kā arī pārtvēra vienu pretinieku piespēli. Viņš mačā iesaistījās pirmās ceturtdaļas beigu daļā, taču spēli noslēdza trešajā spēles nogrieznī, pēc tam laukumā vairs neatgriežoties.

"Spurs" komandā rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, bet 32 punktus pievienoja Demars Derozans.

Savukārt "Lakers" rindās 37 punkti Kailam Kuzmam, kamēr Lebrons Džeimss izcēlās ar 32 punktiem.

"Lakers" rindās šim mačam netika pieteikti Reidžons Rondo un Brendons Ingrams, kuriem jāizcieš diskvalifikācijas par iesaistīšanos kautiņos iepriekšējā mačā pret Hjūstonas "Rockets"

Ceturtajā ceturtdaļā Džeimss divas sekundes pirms beigām realizēja tālmetienu, panākot 128:128. Vēl īsajā laikā "Spurs" bija izdevība izraut uzvaru, tomēr Derozans nerealizēja trīspunktu metienu.

Papildlaikā mačs ritēja līdzīgi līdz pārsvaru 142:136 nepilnu minūti pirms papildlaika ieguva "Lakers". Brīns Forbss samazināja rezultāta starpību ar gūtiem punktiem no groza apakšas, bet Rūdijs Gejs guva svarīgu tālmetienu pēc tam, kad Kuzma trīspunktu metienu aizmeta garām.

"Lakers" bija vairs tikai viena punkta pārsvars, turklāt Džeimss svarīgā brīdī nerealizēja abus soda metienus, rezultātam saglabājoties 142:141 "Lakers" labā. Septiņas sekundes pirms beigām pēc ātras izspēles Petijs Milss realizēja divpunktu metienu, iegūstot "Spurs" pārsvaru. "Lakers" noslēdzošajā uzbrukumā bumbu saņēma Džeimss, kurš netrāpīja tālmetienu, kā rezultātā Losandželosas komanda cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

"Lakers" šobrīd ar trīs neveiksmēm ir 14. vietā Rietumu konferencē, kamēr "Spurs" ar diviem panākumiem šajā pašā konferencē ir piektā.

Kā vēstīts, Bertāns savu trešo sezonu iesāka ar deviņiem punktiem, kamēr "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 112:108 pārspēja Minesotas "Timberwolves", kam sekoja zaudējums ar 108:121 pret Portlendas "Trail Blazers", šajā spēlē Bertānam gūstot 11 punktus.

"Spurs" nākamo spēli aizvadīs trešdien pret Indianas "Pacers" vienību.

Iepriekšējā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Savās pirmajās divās sezonās Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 144 spēles, kurās vidēji iemeta 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.