Grandiozs panākums Martinam Dukuram - kļūst par pasaules čempionu jau 4. reizi karjerā
Pašlaik 31 gadu vecais Martins Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists.
Citi sporta veidi
2016. gada 19. februāris, 19:05

Grandiozs panākums Martinam Dukuram - kļūst par pasaules čempionu jau 4. reizi karjerā

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs Austrijas trasē Īglsā notiekošā pasaules čempionāta sacensībās piektdien izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet Tomass Dukurs ieņēma sesto vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien M.Dukurs pirmajā braucienā sasniedza jaunu trases rekordu, bet pēc pirmās dienas bija priekšā olimpiskajam čempionam Aleksandram Tretjakovam par 0,53 sekundēm. Savukārt trešajā braucienā, kas bija pirmais piektdien, M.Dukurs, neskatoties uz sniegu, kas brauciena laikā kļuva arvien spēcīgāks, atkal sasniedza jaunu trases rekordu, vēl vairāk palielinot savu pārsvaru pār konkurentiem. Pirms pēdējā brauciena latvietis par 0,74 sekundēm apsteidza Tretjakovu, bet vēl 0,07 sekundes viņam zaudēja dienvidkorejietis Juns Sunbins.

Ceturtajā braucienā M.Dukurs vēlreiz laboja trases rekordu, nodrošinot savu ceturto pasaules čempiona titulu.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja Sunbins un Tretjakovs, kuri uzrādīja identisku laiku un četru braucienu summā M.Dukuram zaudēja 1,13 sekundes. Ceturto vietu ieņēma vācietis Aksles Jungks, kurš bija vēl par 0,74 sekundēm lēnāks.

Piektajā vietā ierindojās krievs Ņikita Tregubovs, kurš četru braucienu summā T.Dukuru apsteidza par 0,26 sekundēm.

T.Dukurs pēc ceturtdien aizvadītā pirmā brauciena ieņēma sesto vietu, bet otrajā spēja pakāpties par pozīciju augstāk, apsteidzot Tregubovu. Savukārt trešajā un ceturtajā braucienā latvietis bija sestais, kas četru braucienu summā viņam deva sesto vietu.

Kā zināms, piektdien sākās sacensības skeletonā dāmām, kurās šī gada pasaules junioru čempione Lelde Priedulēna pēc pirmās dienas ieņem desmito vietu.

Pašlaik 31 gadu vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015.gadā un šogad, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 34 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

M.Dukurs, kurš ir pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs, ar 1560 punktiem ir arī pārliecinošs šīs sezonas līderis, kamēr otrajā vietā esošais dienvidkorejietis Juns Sunbins ieguvis par 195 punktiem mazāk. Tikmēr T.Dukurs ar 1348 punktiem ir trešais.

M.Dukurs uzvarējis sešos no septiņiem šīs sezonas Pasaules kausa posmiem.

Pēc pasaules čempionāta šosezon vēl atlicis aizvadīt vienu Pasaules kausa posmu.

Februāra sākumā brāļi Dukuri izcīnīja dalītu Eiropas čempionu godu. Martins par kontinenta labāko skeletonistu kļuva jau septīto gadu pēc kārtas, kamēr Tomasam šāds tituls pienācās pirmo reizi.

Jau ziņots, ka M.Dukuru decembrī apbalvoja kā 2015.gada Latvijas labāko sportistu. Viņš šo balvu saņēma trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi kopumā.

LETA/ Foto: AFP/LETA, EPA/LETA