foto: TASS/Scanpix
Daugaviņš un Karsums palīdz "Spartak" izcīnīt uzvaru mačā pret Maskavas "Dinamo"
Hokejs
2018. gada 22. oktobris, 22:55

Daugaviņš un Karsums palīdz "Spartak" izcīnīt uzvaru mačā pret Maskavas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums pirmdien demonstrēja rezultatīvu sniegumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā, palīdzot viņu pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai Krievijas galvaspilsētas derbijā ar 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) uzvarēt "Dinamo" vienību, kuru pārstāv Miks Indrašis.

Daugaviņš guva vienus vārtus, bet Karsums šajā spēlē izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Indrašis palika bešā.

Uzbrucējs Daugaviņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bet vienu no iespējām realizēja. Viņš kādā no epizodēm apslidoja vārtus un eleganti ripu raidīja tuvajā stūrī. Tāpat Daugaviņam divas soda minūtes.

Savukārt Karsums spēlēja 13 minūtes un astoņas sekundes. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī atdeva divas rezultatīvas piespēles. Tāpat latviešu uzbrucējs uzvarēja divos no trijiem iemetieniem un veica trīs spēka paņēmienus.

Tikmēr pretinieku komandā Indrašis 18 minūšu un 37 sekunžu laikā piecreiz meta pa vārtiem, bet uzvarēja tikai piecos no 14 iemetieniem. Viņš arī veica vienu spēka paņēmienu, bet ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

"Spartak" vienībai šī bija otrā uzvara pēc kārtas, kamēr "Dinamo" turpina spēlēt neveiksmīgi, jo ciesta ceturtā neveiksme pēdējās piecās spēlēs.

Rietumu konferences vadībā ar 34 punktiem 21 spēlē ir Maskavas CSKA, no kuras trīs punktus atpaliek Sanktpēterburgas SKA un vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas gan aizvadījušas par diviem mačiem mazāk. Sestā ar 22 punktiem 21 cīņā ir "Spartak", bet Rīgas "Dinamo" ar 19 punktiem noslēdz pirmo astoņnieku. Desmitajā pozīcijā ar 15 punktiem 21 spēlē ir Maskavas "Dinamo", kamēr 11.vietā ar tikpat punktiem ir Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 40 punkti 21 mačā, bet 32 punkti ir Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr devītajā vietā ar 19 punktiem 19 dueļos ir aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.