foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tampabejas "Lightning" hokejisti uzstāda jaunu NHL rekordu
"Lightning" hokejisti pa Čikāgas "Blackhawks" vārtiem otrajā trešdaļā veica 33 metienus.
Hokejs
2018. gada 22. oktobris, 13:52

Tampabejas "Lightning" hokejisti uzstāda jaunu NHL rekordu

Jauns.lv / LETA

Tampabejas "Lightning" vienība svētdien uzstādīja jaunu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu vienas trešdaļas laikā izdarītu metienu skaita ziņā.

"Lightning" hokejisti svētdien izbraukumā ar 6:3 (1:1, 3:0, 2:2) pārspēja Čikāgas "Blackhawks".

Uzvaru Tampabejas vienība lielā mērā nodrošināja otrajā trešdaļā, kuras laikā izvirzījās vadībā ar 4:1. Šī perioda ietvaros viesi pa pretinieku vārtiem veica 33 metienus, kas ir jauns NHL rekords. Tik daudz raidījumu pa vārtiem vienas trešdaļas laikā nav veikti kopš 1997. gada, kad tika sākts uzskaitīt šādu statistiku.

Tāpat "Lightning" sasniedza arī jaunu kluba rekordu viena mača laikā izdarītajos metienos. Svētdien šīs vienības hokejisti kopumā izpildīja 55 metienus, kas ir par trim raidījumiem vairāk nekā iepriekšējais labākais sasniegums, kas tika uzstādīts 2008. gadā pret Floridas "Panthers".

Svētdienas mačā "Lightning" labā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Breidens Points.

Tikmēr Kalgari "Flames" vārtsargs Davids Ritihs svētdien atvairīja 44 metienus un palīdzēja viņa pārstāvētajai komandai izbraukumā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēt Ņujorkas "Rangers".

Pašlaik 26 gadus vecais čehs Ritihs Kalgari kluba sistēmā ir jau kopš 2016.gada, tomēr pagaidām stabilu vietu NHL komandā viņam nav izdevies izkarot. Šo sezonu gan viņš sācis atzīstami, jo trīs spēlēs izcīnījis divas uzvaras un vidēji savos vārtos ielaidis tikai 1,30 ripas.

Jau ziņots, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien otrajā mačā pēc kārtas veica rezultatīvu piespēli, kamēr Bufalo "Sabres" izbraukumā ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pārspēja Anaheimas "Ducks", tiekot pie piektās uzvaras deviņu maču laikā.

Pirms šī mača "Ducks" iemūžināja leģendārā uzbrucēja Pola Karijas numuru.

NHL Austrumu konferences līderpozīcijā ar 12 punktiem deviņās spēlēs ir Toronto "Maple Leafs" vienība, kamēr "Sabres" ar desmit punktiem deviņos mačos ieņem piekto pozīciju.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ir Nešvilas "Predators", kas guvusi 14 punktus astoņās spēlēs.