foto: Sputnik/Scanpix
Sevastova WTA rangā saglabā rekordaugsto 11.vietu; Ostapenko pamet Top 20
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. oktobris, 13:32

Sevastova WTA rangā saglabā rekordaugsto 11.vietu; Ostapenko pamet Top 20

LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts svētdien, saglabājusi savu rekordaugsto 11.vietu, kamēr Aļona Ostapenko zaudējusi trīs vietas un ir 21.pozīcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova šomēnes sasniedza Pekinas WTA "Premier" turnīra finālu, bet Maskavas WTA "Premier" turnīrā viņa apstājās pusfinālā. Oktobrī parādītais sniegums viņai ļāvis no otrā desmita beigām pacelties uz 11.vietu, kas liepājniecei ir karjeras rekords.

Tikmēr Ostapenko pagājušajā nedēļā rangā no 13.vietas atkāpās uz 18.pozīciju, bet tagad zaudējusi vēl trīs vietas. Latvijas tenisiste šosezon vairs turnīros nestartēs.

Ostapenko septembrī zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12.vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11.pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā par sešām pozīcijām atkāpusies uz 353.vietu, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane pacēlusies par četrām vietām un atguvusi 565.pozīciju. Vēl Alise Čerņecka par 24 vietām pakāpusies uz 936.pozīciju.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, pasaules ranga desmitniekā tikai divas tenisistes palikušas savās pozīcijās. Reitinga galvgalī sezonu noslēgs rumāniete Simona Halepa, bet uz otro vietu pakāpusies vāciete Angelika Kerbere, kura tādējādi uz trešo pozīciju nobīdījusi Dānijas pārstāvi Karolīnu Vozņacku.

Tikmēr ceturto vietu saglabā ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka no Japānas, bet par divām vietām pakāpušās čehiete Karolīna Plīškova un amerikāniete Sloeina Stīvensa, kamēr vienu pozīciju zaudējusi ukrainiete Jeļina Svitoļina. Savukārt trīs vietu kritumu piedzīvojusi Čehijas tenisiste Petra Kvitova, par vienu vietu uz devīto pozīciju pakāpusies nīderlandiete Kiki Bertensa, bet desmitniekā ielauzusies talantīgā krieviete Darja Kasatkina, kura piedzīvojusi četru vietu kāpumu.

Šīs sezonas griezumā Sevastova ar 3185 punktiem ir 11.vietā, kamēr Ostapenko ar 2363 punktiem ir 21.pozīcijā. Sevastova šobrīd atrodas WTA sezonas noslēguma turnīrā, kur ir kā otrā rezerviste.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās divi WTA turnīri. Maskavas WTA "Premier" sacensībās uzvarēja Kasatkina, kura tādējādi liedza Sevastovai pirmo reizi karjerā iekļūt WTA ranga desmitniekā, bet Luksemburgas WTA "International" turnīrā pie trofejas tika vāciete Jūlija Gērgesa, kurai panākums nepalīdzēja saglabāt devīto vietu rangā, kur viņa tagad ir 14.pozīcijā.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko par trim vietām pakāpusies uz 38.pozīciju, bet Sevastova saglabājusi 58.vietu, kamēr Marcinkēviča par astoņām vietām pakāpusies uz 193.pozīciju. Vismane rangā ir 864.vietā, zaudējot piecas vietas, Alise Čerņecka ir 867.pozīcijā, zaudējot četras vietas, bet Irina Ļapustina ieņem 1242.vietu, piedzīvojot piecu pozīciju kritumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās