foto: EPA/Scanpix
Mesi rokas apakšdelma kaula lūzuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni trīs nedēļas
Viens no pasaules vadošajiem futbolistiem Lionels Mesi rokas apakšdelma kaula lūzuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni trīs nedēļas.
Futbols
2018. gada 21. oktobris, 13:01

Mesi rokas apakšdelma kaula lūzuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni trīs nedēļas

LETA

Viens no pasaules vadošajiem futbolistiem Lionels Mesi rokas apakšdelma kaula lūzuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni trīs nedēļas, paziņojusi viņa pārstāvētā "Barcelona" komanda.

Barselonas futbolisti sestdien savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:0) pārspēja "Levante" vienību, bet mājinieku uzvaru aizēnoja Mesi trauma.

Argentīniešu superzvaigzne spēles otrajā minūtē asistēja brazīlieša Filipes Kutinju vārtu guvumā, bet desmit minūtes vēlāk izcēlās pats. Tiesa, pirmā puslaika otrajā pusē viņš bija spiests pamest laukumu, jo pēc sadursmes ar pretinieku futbolistu neveiksmīgi piezemējās, kā rezultātā savainoja labo roku.

"Izmeklējumi rāda, ka Mesi lauzis labās rokas apakšdelma kaulu, kā dēļ nevarēs spēlēt aptuveni trīs nedēļas," teikts Barselonas komandas paziņojumā.

Līdz ar to "Barcelona" līderis nevarēs nākamnedēļ spēlēt UEFA Čempionu līgas mačā pret Milānas "Inter", kā arī slavenajā "el classico" duelī pret Madrides "Real".

Bez Mesi un Kutinju mājiniekiem šajā mačā vārtus guva arī urugvajietis Luiss Svaress un horvāts Ivans Rakitičs. Tikmēr pretiniekiem izcēlās Pavlo Saravija un kolumbietis Luiss Murjels.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Madrides Madrides "Real" sestdien vietējā čempionāta mačā ar 1:2 (0:2) savā laukumā piekāpās "Levante".

Tādējādi visu turnīru ietvaros Madrides klubs nav uzvarējis jau piecās spēlēs pēc kārtas - piedzīvoti četri zaudējumi un vienreiz spēlēts neizšķirti. Pēc sestdienas mača vēl vairāk sašķobījies komandas galvenā trenera Hulena Lopetegi krēsls, kura nākotne pie vienības stūres vairs nav droša.

Madrides "Real" uzstādīja jaunu kluba antirekordu "sausajā" sērijā, jo tas sestdien pārsniedza 464 minūtes bez gūtiem vārtiem, kas bija iepriekšējais antirekords kopš 1985.gada.

Šo klusuma sēriju gan 72.minūtē pārtrauca "Real" aizsargs Marsēlu, bet antirekords pa to laiku tika palielināts līdz 481 minūtei.

Madrides komanda vārtus nebija guvusi teju mēnesi jeb kopš 22.septembra, kad tika gūta iepriekšējā uzvara, pārspējot Barselonas "Espanyol". Pēcāk karaliskais klubs nespēja izcelties pret "Sevilla", Madrides "Atletico", Maskavas CSKA un "Alaves".

"Real" ir zaudējusi jau trīs spēlēs pēc kārtas, kas gadījies pirmo reizi kopš 2009.gada.

Tāpat bez uzvaras sestdien palika otra Madrides vienība "Atletico", kas viesos nospēlēja 1:1 (0:0) ar "Villarreal" futbolistiem.

Tikmēr piektdien šosezon labu sniegumu rādošā "Alaves" viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Vigo "Celta" futbolistus.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 18 punktiem deviņās spēlēs atrodas "Barcelona" komanda, kam ar 17 punktiem seko "Alaves", bet tālāk ar 16 punktiem ir "Sevilla" un Madrides "Atletico", kamēr pa 14 punktiem guvušas Madrides "Real" un Barselonas "Espanyol" vienības.