Skeletoniste Lelde Priedulēna pasaules čempionātā izcīna 12.vietu
Pirms šīs sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet šajā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā, turklāt 11.decembrī Kēnigsē trasē bija tikai 0,04 sekunžu attālumā no karjeras pirmā goda pjedestāla, izcīnot 4. vietu.
Citi sporta veidi
2016. gada 20. februāris, 13:23

Skeletoniste Lelde Priedulēna pasaules čempionātā izcīna 12.vietu

Jauns.lv

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna Austrijas trasē Īglsā notiekošā pasaules čempionāta sacensībās sestdien izcīnīja 12.vietu.

Priedulēna pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņēma desmito vietu, bet trešajā braucienā zaudēja vēl vienu pozīciju un ierindojās dalītā 11.pozīcijā. Ceturtajā braucienā latviete atkāpās par vēl vienu pozīciju un četru braucienu summā ieņēma 12.vietu.

Par pasaules čempioni tika kronēta vāciete Tīna Hermana, kura četru braucienu summā sudraba medaļas laureāti Janīnu Floku no Austrijas apsteidza par 0,46 sekundēm. Tikmēr bronzu izcīnīja Jeļena Ņikitina, kura čempionei zaudēja 0,59 sekundes.

Tikmēr Priedulēna četru braucienu summā čempionei zaudēja 1,94 sekundes, kas viņai deva 12.vietu.

Pirms šīs sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet šajā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā, turklāt 11.decembrī Kēnigsē trasē bija tikai 0,04 sekunžu attālumā no karjeras pirmā goda pjedestāla, izcīnot ceturto vietu. Latviete neaizbrauca uz Ziemeļamerikas posmiem, bet janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā. Februāra sākumā Sanktmoricā, Šveicē, notikušajā Eiropas čempionātā Priedulēna izcīnīja septīto vietu.

Jau, ziņots, ka Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien ceturto reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu, bet viņa brālis Tomass Dukurs ieguva sesto vietu. Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja dienvidkorejietis Juns Sunbins un olimpiskais čempions krievs Aleksandrs Tretjakovs, kuri uzrādīja identisku laiku un četru braucienu summā M.Dukuram zaudēja 1,13 sekundes.

Par pasaules čempionu M.Dukurs kļuva arī 2011., 2012. un 2015.gadā. Līdz ar ceturto panākumu M.Dukurs kļuvis ar uzvarām bagātāko skeletonistu pasaules čempionātos. Trīs zelta medaļas ir šveicieša Gregora Štēli kontā. Štēli par čempionu kļūt bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā.

LETA/ Foto: EPA/LETA