foto: Sintija Zandersone/LETA
Mairis Briedis dibinājis biedrību
Latviešu labākais bokseris Mairis Briedis kļuvis sociāli aktīvs.
Sporta zvaigznes
2018. gada 19. oktobris, 13:44

Mairis Briedis dibinājis biedrību

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis nodibinājis boksa iniciatīvu biedrību, vēsta "Lursoft" pieejamā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Biedrība plāno atbalstīt sporta iniciatīvas, radīt iespējas jauniešiem un bērniem iesaistīties sportā, rīkot sporta nometnes, kā arī sniegt atbalstu nelabvēlīgā vidē augušiem jauniešiem un bērniem.

Par biedrības amatpersonām ar tiesībām pārstāvēt to atsevišķi iecelts boksera tēvs Ints Briedis un Brieža menedžeris Raimonds Zeps.

Briedis ir visu laiku titulētākais Latvijas bokseris, kurš ir bijis Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions, iegūstot vienu no planētas četrām prestižākajām boksa jostām. To gan viņš zaudēja aizvadītās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, kur piedzīvoja pirmo karjeras zaudējumu pret ukraini Oleksandru Usiku.

Pēcāk Usiks finālā pieveica arī krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir WBC, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Usiks šoreiz supersērijā nepiedalīsies, līdz ar to šosezon turnīrā, iespējams, netiks dalītas čempionu jostas. Plānots, ka ukrainis savas jostas aizstāvēs novembrī, kad viņam tiek paredzēta cīņa ar britu Toniju Beljū.

Jau ziņots, ka Briedis novembrī Čikāgā jaunās Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla ietvaros spēkosies ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.