Kamaniņu braucējiem Gudramovičam un Kalniņam - bronzas medaļa Vinterbergā
Priekam ir iemesls: Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš otro reizi karjerā kāpj uz goda pjedestāla. Apsveicam!
Citi sporta veidi
2016. gada 20. februāris, 15:38

Kamaniņu braucējiem Gudramovičam un Kalniņam - bronzas medaļa Vinterbergā

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš Vinterbergas trasē, Vācijā, notiekošā Pasaules kausa (PK) noslēdzošā posma sacensībās sestdien izcīnīja trešo vietu, otro reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla.

Pēc pirmā brauciena Gudramovičs/Kalniņš ieņēma piekto vietu, bet otrajā braucienā uzrādīja trešo laiku, turklāt pēc pirmā brauciena priekšā esošā kanādiešu ekipāža Tristens Volkers un Džastins Snits trasē pieļāva kļūdu, kas ļāva pakāpties uz trešo vietu.

Tikmēr brāļi Juris un Andris Šici ieņēma septīto pozīciju, kamēr Latvijas jaunākā ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un finišēja pēdējā 18.vietā.

Par uzvarētājiem tika kronēti vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuri par 0,390 sekundēm apsteidza savus tautiešus Tobiass Vendlu un Tobiass Ārltu, kamēr Gudramovičs/Kalniņš no uzvarētājiem atpalika par 0,582 sekundēm.

Šici pēc pirmā brauciena bija desmitie, bet otrajā braucienā uzrādīja sesto ātrāko laiku, kas ļāva ieņemt septīto vietu, no uzvarētājiem atpaliekot par 0,779 sekundē. Tikmēr Putins/Matuzels pirmajā braucienā uzrādīja 15.rezultātu, bet otrajā piedzīvoja kritienu, taču latviešiem izdevās sasniegt finišu un ieņemt 18.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā triumfēja Vendls un Ārlts, kuri izcīnīja 1037 punktus, bet Egerta un Benekena kontā 962 punkti, kamēr pirmo trijnieku ar 785 punktiem noslēdza Peters Pencs un Georgs Fišlers.

Šici ar 530 punktiem ierindojās sestajā pozīcijā, piektajā vietā esošajiem amerikāņiem Džeisonam Terdimenam un Metam Mortensenam zaudējot vien divus punktus. Gudramovičs/Kalniņš ar 446 punktiem ieņēma 11.vietu, no pirmā desmitnieka atpaliekot trīs punktus, bet Putins/Matuzels ar 130 punktiem ieņēma 22.pozīciju.

Jau vēstīts, Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce Pasaules kausa noslēdzošā posma sacensībās sestdien izcīnīja ceturto vietu, bet kopvērtējumā latviete ierindojās septītajā pozīcijā. Tikmēr Ulla Zirne Pasaules kausa posmā ierindojās 17.pozīcijā, kamēr Kendija Aparjode ieņēma 18.vietu.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Cauce Pasaules kausa astotajā posmā, kas vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts, izcīnīja sudraba medaļu, pirmo reizi sezonā individuālajās sacensībās kāpjot uz goda pjedestāla. Savukārt Aparjode Pasaules kausa ieskaitē ieņēma 18.pozīciju, bet Eiropas čempionātā latviete guva 13.vietu.

Pie Eiropas čempionāta sudraba tika arī Latvijas komanda stafetes sacensībās, kurā bez Cauces startēja arī Artūrs Dārznieks un brāļi Juris un Andris Šici.

Pirms nedēļas notikušajā Eiropas čempionātā Šici izcīnīja piekto vietu, bet Pasaules kausa ieskaitē latvieši palika sestie. Tikmēr 22.vietā finišēja Putins un Matuzels, kuri Eiropas čempionāta ieskaitē bija 20.pozīcijā, bet Gudramoviča un Kalniņa ekipāža pēc pirmajā braucienā pieļautās kļūdas bija pēdējie starp 23 finišu sasniegušajiem divniekiem. Kontinenta meistarsacīkšu vērtējumā viņi ierindojās divas pozīcijas augstāk.

Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien ar sacensībām kungiem un stafetē.

Vinterbergā notiek pēdējais no deviņiem pasaules kausa posmiem.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA