"Ventspils" basketbolistiem pievienojas bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Deriks Nikss
Sezonu gan Deriks Nikss kopā ar vefiešiem toreiz nenoslēdza, jo priekšlaikus pameta komandu, atgriežoties dzimtenē. Viņš šādu rīcību pamatoja ar vēlmi palīdzēt mātei, kura nesen bija pārcietusi operāciju.
Basketbols
2016. gada 20. februāris, 15:55

"Ventspils" basketbolistiem pievienojas bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Deriks Nikss

Jauns.lv

Basketbola klubam "Ventspils" līdz sezonas beigām pievienojies amerikāņu basketbolists Deriks Nikss, kurš jau iepriekš ir spēlējis Latvijā, pārstāvot “VEF Rīga” komandu 2013./2014.gada sezonā, sestdien informēja Kurzemes komanda.

Kā zināms, 2013.gada rudenī Nikss ieradās Latvijā un pārstāvēja "VEF Rīga" komandu, bet pagājušajā sezonā viņš spēlēja Francijas klubā Luarē "Entente Orleans".

"VEF Rīga" sastāvā Nikss piedalījās desmit "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs, vidēji guva 14,3 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas. VTB Vienotās līgas turnīrā amerikānis 16 mačos vidēji savāca 12,5 punktus un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu, bet Eiropas kausā viņš desmit spēlēs vidēji guva 7,4 punktus un tika pie 4,8 bumbām zem groziem.

Sezonu gan basketbolists "VEF Rīga" sastāvā nenoslēdza, jo pirms LBL finālsērijas priekšlaicīgi pameta rīdzinieku komandu, atgriežoties dzimtenē. Viņš šādu rīcību pamatoja ar vēlmi palīdzēt mātei, kura nesen bija pārcietusi operāciju, un rūpēties par māju.

Šo sezonu Nikss uzsāka Polijas klubā "Energa Czarni Slupsk", kurā aizvadīja piecas spēles, vidēji mačā gūstot astoņus punktus un izcīnot četras atlēkušās bumbas. Novembrī basketbolists pārcēlās uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) attīstības līgas komandu "Grand Rapids".

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics norāda, ka komanda nav vienojusies ar Markusu Luisu, kurš tika uzaicināts pievienoties uz pārbaudes laiku pirms pāris nedēļām. Basketbolists nevarēja iziet medicīniskās pārbaudes, tāpēc klubs turpināja meklēt papildinājumu.

"Turpinot izskatīt ne visai plašo potenciālo centra spēlētāju piedāvājuma klāstu, apstājāmies pie Derika Niksa, kurš Latvijas līdzjutējiem ir jau labi zināms, un, kas šajā situācijā nav mazsvarīgi - arī viņam Latvija ir zināma. Jāatzīst, ka gan līguma parakstīšana, gan pati spēlētāju pieteikšana dažreiz var pārvērsties par pietiekami piņķerīgu procesu un tā tas notika arī šoreiz. Svētdienas FIBA Eiropas kausa spēlē pret Izraēlas vienību Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media" Nikss mums vēl nevarēs palīdzēt. NBA un tās attīstības līgā, spēlētāju pārejas procedūra ir laikietilpīgāka nekā "vecajā" kontinentā, līdz ar to procesā tika iesaistītas kā Latvijas Basketbola savienība, tā arī FIBA pasaules un Eiropas nodaļas, par ko viņiem visiem milzīgs paldies. Neskatoties uz iesaistīto personu skaitu, tikai piektdien saņēmām brīvlaišanas vēstuli, kā rezultātā visi pieteikuma termiņi tika kavēti un mums vairs nebija iespēju spēlētāju pieteikt Eiropas turnīra nākošai spēlei," paziņojumā citēts Pleinics.

Niksa debija "Ventspils" sastāvā notiks "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izbraukuma spēlē 24.februārī pret "Ogre"/"Kumho Tyre"

"Ventspils" svētdien savā laukumā aizvadīs FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla pirmo spēli pret Izraēlas vienību Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media". Atbildes spēle norisināsies 28.februārī, bet, ja uzvarētāju noskaidrošanai būs nepieciešama vēl trešā spēle, tad tā notiks 2.martā, Ventspilī.

LETA/ Foto: Ieva Čīka/LETA