foto: LETA
Rīgas "Dinamo" izcīna uzvaru KHL mačā pret Daugaviņa un Karsuma pārstāvēto "Spartak"
Rīgas "Dinamo".
Hokejs
2018. gada 18. oktobris, 22:19

Rīgas "Dinamo" izcīna uzvaru KHL mačā pret Daugaviņa un Karsuma pārstāvēto "Spartak"

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien regulārā čempionāta mačā viesos ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) apspēlēja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" sastāvā vārtus guva Emīls Ģēģeris, Metjū Majone un Kevins Klārks, bet Maskavas vienības rindās ar precīzu metienu izcēlās Vjačeslavs Ļeščenko un Jevgēņijs Kuļiks.

Spēles ievadā jau trešajā minūtē "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas gan netika realizēta. Tas netraucēja viesiem trešdaļas 12.minūtē izvirzīties vadībā, kad ar precīzu metienu izcēlās Ģēģeris.

Rīdziniekiem izdevās ātri iegūt arī divu vārtu pārsvaru, kad pēc nedaudz vairāk kā vienas minūtes pēc teicamas Līnusa Videla piespēles ripu pustukšos vārtos raidīja Majone. Pirmo trešdaļu rīdziniekiem izdevās noslēgt ar sev pozitīvu rezultātu.

Otrā perioda sestajā minūtē "Spartak" samazināja rezultāta starpību, jo ar precīza plaukstas metiena palīdzību ripu Kristera Gudļevska vārtos raidīja Ļeščenko. Otrās trešdaļas turpinājumā "Dinamo" radās disciplīnas problēmas, jo tika nopelnīti divi noraidījumi par skaitliskā sastāva pārkāpumiem.

Viesiem gan izdevās abos mazākumos nosargāt savus vārtus neskartus, taču pārsvars 20 minūtes pirms spēles pamatlaika beigām bija sarucis līdz minimumam.

Trešās trešdaļas sākumā "Dinamo" atkal palika mazākumā, bet rīdziniekus sodīja Kuļiks, kurš ripu vārtos raidīja no tuvas distances. Tomēr arī Rīgas klubs prata realizēt vairākumu, jo pēc spēcīga Nerija Ališauska metiena ripas lidojuma virzienu pamainīja Klārks, tai šķērsojot vārtu līniju.

Atlikušajās minūtēs "Spartak" lūkoja izglābties, tomēr tas neizdevās un Maskavas vienība cieta piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos, bet "Dinamo" šī bija otrā uzvara pēdējās trīs spēlēs pēc sešu zaudējumu sērijas pārtraukšanas.

Daugaviņš šajā mačā spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā, bet Karsums duelim nebija pieteikts. Daugaviņš laukumā pavadīja 21 minūti un 16 sekundes, šajā laikā ne reizi nemetot pa vārtiem un neizceļoties ar rezultativitātes punktiem. Viņš gan uzvarēja desmit no 15 iemetieniem, kā arī izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Turpinājumā izbraukumā sestdien sekos cīņa pret Maskavas apgabala "Vitjaz", bet pirmdien viesos būs duelis ar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Rīdzinieki ir noslēguši mājas spēļu sēriju, ko uzsāka piektdien, kad ar 1:3 piekāpās sava ilggadējā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētajai Pekinas "Kuņluņ Red Star". Savukārt pēc tam sekoja panākums pret Vladivostokas "Admiral" ar 2:0, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju. Tiesa, panākumus neizdevās turpināt, jo otrdien savā laukumā tika piedzīvota neveiksme ar 0:1 pret Habarovskas "Amur" vienību.

Ja sezonu rīdzinieki sāka ar piecām uzvarām astoņās spēlēs, tad tagad 11 mačos ir izcīnīti tikai trīs panākumi.

Tikmēr "Spartak" komandai pirms tam bija četru izbraukuma spēļu sērija, kas tika iesākta ar zaudējumiem Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (1:4) un Kazaņas "Ak Bars" (0:1) komandām, turpināta ar uzvaru 3:1 pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet noslēgta ar zaudējumu pagarinājumā 2:3 Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Daugaviņš un Karsums "Spartak" rindas papildināja šajā starpsezonā. Daugaviņš šosezon 18 spēlēs guvis piecus vārtus un veici astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr Karsums, kurš nav bijis laukumā pēdējās divās cīņās, 16 dueļos iemetis trīs vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Kopā ar Rīgas "Dinamo" komandu izbraukumā devušies trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 17 uzbrucēji. Izbraukumā devušies vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks, aizsargi - Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs, Roberts Kaļķis, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Dmitrijs Šuļenins un Marks Entonijs Zaneti, kā arī uzbrucēji - Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Līnuss Videls.

Savainojumus šobrīd vēl ārstē aizsargi aizsargi Uvis Balinskis un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucējs Brendons Makmilens, bet cits uzbrucējs Egils Kalns šobrīd ir hokeja kluba "Liepāja" rīcībā.

Rīgas "Dinamo" oktobrī ir piedzīvojusi četras izmaiņas sastāvā, jo no komandas mēneša pirmajā dienā tika atskaitīts aizsargs Keids Feirčailds, savukārt pagājušajā nedēļā Latvijas klubs paziņoja, ka komandai pievienojies 25 gadus vecais uzbrucējs Rihards Marenis, kurš rīdzinieku rindās centās iekļūt jau pirms sezonas sākuma.

Savukārt pirmdien oficiāli klubam pievienojās kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš klubu pārstāvēja jau iepriekšējās divas sezonas, bet ceturtdien vienības aizsardzības līniju pastiprināja krievu aizsargs Artjoms Aļajevs, kurš šajā spēlē vēl nepiedalījās.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 19 spēlēs ir izcīnījusi astoņas uzvaras, ar 17 punktiem ieņemot devīto vietu Rietumu konferencē. Savukārt "Spartak" ar 18 punktiem 19 mačos ir septītā Rietumos.

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 26 reizes, rīdziniekiem izcīnot 15 uzvaras, no kurām 14 gūtas pamatlaikā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits šobrīd par vienu pieaudzis. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.