Melbārža pilotētais četrinieks pēc pasaules čempionāta pirmās dienas ieņem septīto vietu
Citi sporta veidi
2016. gada 20. februāris, 19:20

Melbārža pilotētais četrinieks pēc pasaules čempionāta pirmās dienas ieņem septīto vietu

Jauns.lv

Latvijas bobslejista Oskara Melbārža četrinieku ekipāža Austrijas trasē Īglsā notiekošajā pasaules čempionātā pēc pirmās dienas ieņem septīto vietu.

Līderis pēc pirmās dienas ir vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš pirmajā braucienā uzstādīja jaunu trases rekordu. Otro vietu ieņem viņa tautietis Niko Valters, kurš līderim zaudē 0,27 sekundes, bet vēl sekundes simtdaļu lēnāks ir krieva Aleksandra Kasjanova četrinieks.

Tikmēr 11.vietu ieņem Oskara Ķibermaņa četrinieks, bet 20.pozīcijā 30 sportistu konkurencē atrodas Uģa Žaļima stūrētās kamanas.

Pirmajā braucienā Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu startēja ar 19.numuru un uzrādīja ātrāko starta laiku. Lai gan trases augšdaļā viņi līderim Frīdriham zaudēja dažas sekundes simtdaļas, tomēr finišā latvieši no Vācijas ekipāžas atpalika par 0,31 sekundi, kas viņiem deva devīto vietu.

Otrais brauciens sportistus neaplaimoja ar labvēlīgiem laikapstākļiem, jo pastiprināti sniga. Otrajā braucienā Melbārdis uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas viņam ļāva pakāpties uz septīto pozīciju, Frīdriham zaudējot 0,41 sekundi, bet pirmais trijnieks tagad ir 0,13 sekunžu attālumā.

Tikmēr Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Vairi Leibomu pirmajā braucienā startēja kā desmitie, finišā Frīdriham zaudējot 0,46 sekundes un ieņemot 11.pozīciju. Otrajā braucienā latvieši uzstādīja desmito ātrāko laiku, saglabājot 11.vietu un līderim zaudējot 0,76 sekundes.

Savukārt Žaļims, kura pilotētās kamanas iestūma arī Raivis Zīrups, Helvijs Lūsis un Intars Dambis, pirmajā braucienā startēja ar 16.numuru, finišā no Frīdriha atpaliekot par 0,79 sekundēm, kas viņiem deva 19.vietu. Otrajā braucienā Žaļims uzrādīja 19.ātrāko laiku, atkāpjoties uz 20.vietu.

Medaļas šajā pasaules čempionātā divniekiem tiks sadalītas svētdien, kad norisināsies trešais un ceturtais brauciens.

Kā zināms, šajā sacensībās Latvijas bobslejistiem nākas iztikt bez izlases galvenā trenera Sanda Prūša klātbūtnes, jo viņš ceturtdien salauza labās kājas potīti. Latvijas izlases vadību uzņēmušies Olafs Kļaviņš un Jānis Ozols. Tāpat Prūsis nevarēs klātienē noraudzīties pēc nedēļas Kēnigsē gaidāmo Pasaules kausa sezonas noslēdzošo posmu.

Pērn Vācijas trasē Vinterbergā Melbārdis četriniekos izcīnīja bronzas medaļu, bet Ķibermanis ieņēma 15.vietu.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā notika pasaules čempionāta divnieku sacensības, kurās piekto vietu guva Melbārdis. Vēl Ķibermaņa stūrētās kamanas ieņēma 14.vietu, bet Žaļima ekipāža ierindojās pozīciju zemāk.

Vēl pirms tam Eiropas čempionātā Žaļims izcīnīja piekto vietu, savukārt četrinieku sacensībās Melbārža pilotētais kvartets Eiropas čempionāta vērtējumā izcīnīja bronzas medaļas.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem līderpozīcijā ar 1490 punktiem ir vācietis Maksimiljans Arnts, kuram ar 1370 punktiem seko viņa tautietis Frančesko Frīdrihs, bet trešajā vietā ar 1336 punktiem ir šveicietis Riko Peters. Devītais ar 914 punktiem ir vienu posmu izlaidušais Ķibermanis, ar 776 punktiem 13.pozīciju ieņem Žaļims, bet trīs sacensības izlaidušais Melbārdis ar 720 punktiem atrodams 15.pozīcijā.

Tikmēr Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc septiņiem aizvadītajiem posmiem līderis ar 1337 punktiem ir Vons Jondžons no Dienvidkorejas, otrajā vietā ar 1274 punktiem ir vācietis Niko Valters, kamēr trešais ar 1242 punktiem ir Žaļims. Melbārdis ar 1150 punktiem ir ceturtais, bet Ķibermanis iekrājis 848 punktus un meklējams 14.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Latvijas spēcīgākais pilots Melbārdis kļuva par Pasaules kausa uzvarētāju gan divnieku, gan četrinieku, gan neoficiālajā kopējā ieskaitē. Viņš ir piektais pilots mūsdienu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā Pasaules kausā triumfējis gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā, sekojot vāciešiem Andrē Langem, Kristofam Langenam, kanādietim Pjēram Lidēram un šveicietim Martinam Annenam. Toreiz astoņos Pasaules kausa posmos notikušajās 16 sacensībās Melbārdis tikai reizi nekāpa uz goda pjedestāla, ierindojoties piektajā vietā divnieku mačos Kēnigsē. Viņa kontā bija septiņas uzvaras.

Pirms šīs sezonas Latvijas komanda sāka sadarbību ar Nīderlandes ražotāju "Eurotech", bet sezonas sākumā komanda ar augstiem rezultātiem neizcēlās un sezonas pirmajos trijos posmos pirms savainojuma gūšanas četriniekos Melbārža ekipāža netika augstāk par piekto vietu.

LETA / Foto: EPA/LETA